hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

A rászoruló állattartóknak gyűjtenek Szegeden

allateledel-170612

A nehéz helyzetbe került állattartók megsegítésére szervez gyűjtést Szegeden az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Február 9-én délután a Rókusi körúti nagyáruházban a szervezet munkatársai természetesen ingyenes tanácsadással is várják az érdeklődőket, emellett lehetőség lesz cicát vagy kutyát is örökbe fogadni, persze csak azoknak, akik ezt valóban szeretnék, és felelős állattartóként gondolkoznak.

Állateledel gyűjtést tart az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden. A Rókusi körúti Tesco áruházba települnek ki a szervezet munkatársai február 9-én délután 3 és este 7 óra között, hogy a nehéz helyzetbe került állattartó családokon segítsenek. Sokan ugyanis azért adják be menhelyre, vagy rosszabb esetben azért teszik utcára kedvencüket, mert anyagi helyzetük miatt nem tudják már gondját viselni. Természetesen, ahogy ez lenni szokott, a szervezet ingyenes tanácsadással is várja az érdeklődőket.

Tehát ha valakinek állattartással kapcsolatos kérdései vannak, jogi tanácsadásra van szüksége, netán az ivartalanításról szeretne többet megtudni, vagy csak beszélgetne az állatvédelem helyzetéről, az alapítvány szakemberei szívesen állnak rendelkezésre. Legutóbb egyébként az eledelgyűjtés mellett cica-örökbefogadó napot is tartott a szervezet az áruházban, ahol két kis kandúr talált gazdára. Ők egy szegedi és egy bordányi családhoz kerültek.

Örökbefogadásra most is lesz lehetőség, és bár a hideg idő miatt kisállat nem lesz a helyszínen, az örökbe fogadható cicák és kutyák adatbázisából bárki választhat magának kedvencet, aki úgy gondolja, hogy hosszú távon gondját tudja viselni.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.