csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

A rászoruló állattartóknak gyűjtenek Szegeden

allateledel-170612

A nehéz helyzetbe került állattartók megsegítésére szervez gyűjtést Szegeden az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Február 9-én délután a Rókusi körúti nagyáruházban a szervezet munkatársai természetesen ingyenes tanácsadással is várják az érdeklődőket, emellett lehetőség lesz cicát vagy kutyát is örökbe fogadni, persze csak azoknak, akik ezt valóban szeretnék, és felelős állattartóként gondolkoznak.

Állateledel gyűjtést tart az Országos Állatvédelmi Alapítvány Szegeden. A Rókusi körúti Tesco áruházba települnek ki a szervezet munkatársai február 9-én délután 3 és este 7 óra között, hogy a nehéz helyzetbe került állattartó családokon segítsenek. Sokan ugyanis azért adják be menhelyre, vagy rosszabb esetben azért teszik utcára kedvencüket, mert anyagi helyzetük miatt nem tudják már gondját viselni. Természetesen, ahogy ez lenni szokott, a szervezet ingyenes tanácsadással is várja az érdeklődőket.

Tehát ha valakinek állattartással kapcsolatos kérdései vannak, jogi tanácsadásra van szüksége, netán az ivartalanításról szeretne többet megtudni, vagy csak beszélgetne az állatvédelem helyzetéről, az alapítvány szakemberei szívesen állnak rendelkezésre. Legutóbb egyébként az eledelgyűjtés mellett cica-örökbefogadó napot is tartott a szervezet az áruházban, ahol két kis kandúr talált gazdára. Ők egy szegedi és egy bordányi családhoz kerültek.

Örökbefogadásra most is lesz lehetőség, és bár a hideg idő miatt kisállat nem lesz a helyszínen, az örökbe fogadható cicák és kutyák adatbázisából bárki választhat magának kedvencet, aki úgy gondolja, hogy hosszú távon gondját tudja viselni.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.