péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

Piros Orr bohócdoktorok vizitelnek Tatabányán is

pirosOrrBohoc-171121

Novembertől a tatabányai Szent Borbála Kórház kis betegei rendszeresen találkozhatnak a Piros Orr Bohócdoktorokkal. A Henkel és a SPAR Magyarország közös jótékonysági akciójában a vásárlók 3,15 millió forintot gyűjtöttek össze: ebből jutnak el egy újabb helyszínre a bohócdoktorok.

Az immár hetedik alkalommal meghirdetett programban minden vásárló, aki egy adott időszakban a SPAR és INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, támogatta a bohócdoktorok munkáját.

Hetedik alkalommal segítették a vásárlók a Piros Orr Bohócdoktorok munkáját: 2016. november 17. és december 7. között tartó akció keretében mindenki, aki a SPAR és az INTERSPAR üzleteiben Persil mosószert vagy Silan öblítőt vásárolt, kilogrammonként és literenként 10 forinttal, míg Persil Duo-Caps vásárlása esetén kilogrammonként 30 forinttal segítette a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány munkáját. A vásárlók idén összesen 3 150 000 millió forintot gyűjtöttek.

A támogatásnak köszönhetően az Alapítvány újabb mérföldkőhöz ért, a meglévő kórházak mellett mostantól a Szent Borbála Kórház gyerekosztályain is hetente vizitelnek a bohócdoktorok, hogy jókedvet csempésszenek a kórtermekbe, mosolyt ajándékozzanak a gyermekek, aggódó hozzátartozóik és a leterhelt kórházi dolgozók számára. Meggyőződésüket és hitüket a nevetés gyógyító erejében az elmúlt húsz év tapasztalata, pszichológiai kutatások és a kórházi visszajelzések is megerősítik. A vidámabb, felszabadultabb betegek együttműködőbbek, bizakodóbbak, így egészségüket is hamarabb visszanyerhetik. Márpedig egy egészséges gyerek akár napi több száz alkalommal is képes nevetni.

„Nagy megtiszteltetés számunkra hogy a Henkel sok éve kitart mellettünk. Támogatásukkal indult el többek között a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet gyermekosztályán a rendszeres vizit, a speciális törődést igénylő gyerekek mosolyterápiája és az interaktív programunk is. Éppen ennek a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően jártunk először ebben a kórházban is 3 évvel ezelőtt, így külön öröm, hogy mostantól 2 új bohócdoktorral is kiegészíthettük a most már 30 fős csapatot és rendszeresen számíthatnak már ránk ebben a régióban, Győrben és Tatabányán”– mondta Rékay Ágnes, a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány ügyvezető igazgatója.

„Örömünkre szolgál, hogy idén ismét segíthettünk az alapítványnak és vásárlóinkkal együtt 3,15 millió forintot, az elmúlt években pedig összesen több mint 20 millió forint támogatást gyűjtöttünk össze. Jó látni, hogy az alapítvány mennyire lelkesen végzi a munkáját, és mennyi kis beteg arcára varázsolnak mosolyt a kórházi kezelések alatt” – mondta Güray Yildiz, a Henkel Laundry & Home Care üzletágának igazgatója.

Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője elmondta: „A SPAR, a Henkel és a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány között évek óta kiváló az együttműködés. Hiszünk benne, hogy a mosolynak, a vidámságnak gyógyító ereje van, amely hozzásegíti a gyermekeket a felépülésükhöz. Külön öröm számunkra, hogy ebben mi is segíthetünk a bohócdoktoroknak.”

Dr. Lőke János főigazgató úr üzenetét dr. Czelecz Zsuzsanna, osztályvezető főorvos asszony tolmácsolta: „Ezúton szeretném megköszönni a Henkel és Spar áruházláncnak, hogy felajánlásukkal lehetővé teszik a Piros Orr Bohóc doktorok tevékenységét intézményünkben. Természetesen köszönetünket fejezzük ki azoknak a vásárlóknak is, akik megvásárolták a cég termékeit, és ezáltal hozzájárultak ahhoz, hogy az Alapítvány bohóctársai nálunk vizitelhetnek kórházunk gyermekosztályán. A test gyógyítása elengedhetetlen a lélek gyógyítása nélkül, melynek egyik kiváló eszköze a nevetés, a Bohódoktorok jelenléte és derűje a gyógyulás esélyeit javítja. Ahogy ez a jól ismert gyermekregényből Mary Poppinsból is tudott: „feltöltődünk nevetőgázzal, s úgy lebegünk, s ha sokat nevetsz, te is érzed, hogy könnyebb leszel”. Szerdai vizitjeik alkalmával ezt biztosítják kis betegeink a Bohódoktorok. Köszönet érte.”

A Henkelről
A Henkel kiegyensúlyozott és változatos portfólióval működik világszerte. Erős márkáknak, innovációknak és technológiáknak köszönhetően a vállalatvezető pozíciókat foglal el három üzletágával mind az ipari, mind a fogyasztási cikkek terén. A Henkel Adhesive Technologies üzletága globális vezető szerepet tölt be a ragasztók piacán – világszerte valamennyi iparági szegmensben. A Laundry & Home Care és a Beauty Care üzletágaiban a Henkel vezető pozícióban van sok piacon és kategóriában szerte a világon. A 1876-ban alapított Henkel több mint 140 évi sikert tudhat maga mögött. A Henkel 2016. évi árbevétele 18,7 milliárd euró, korrigált üzemi eredménye pedig 3,2 milliárd euró volt. A Henkel három vezető márkája – Loctite, Schwarzkopf és Persil – több mint 6 milliárd euró összesített árbevételt ért el. A Henkel világszerte több mint 50 000 embert foglalkoztat – egy lelkes és sokszínű csapat, akiket erős vállalati kultúra, fenntartható érték létrehozásának közös célja és közös értékek egyesítenek. Elismert vezetőként a fenntarthatóság terén a Henkel első helyen áll sok nemzetközi indexben és rangsorban. A Henkel elsőbbségi részvényeit a német DAX tőzsdeindexben jegyzik. További információ a www.henkel.com honlapon található.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványról
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány jelenleg 15 gyermekkórházban, 1 intézetben és 3 idősotthonban dolgozik, Budapesten kívül, Törökbálinton, Győrben, Tatabányán, Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenben és Pécsett. A 30 fős bohócdoktor csapat évente több mint 1000 vizitet tart, amelynek során az elmúlt 20 évben több mint 300 ezer beteg gyermekkel és idős emberrel találkozott. Az Alapítvány célja a jövőben is az, hogy a bohócdoktori vizitek és programjaik számát tovább bővítse, a meglévő partnereit megtartsa.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.