hétfő, május 21, 2018
Civil Hírügynökség

A Penny Market segített otthonhoz egy családot

lakasfelujitas-171031

Lakhatását vesztett család jutott újra otthonhoz a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjának keretében Újpesten. A példaértékű vállalati, önkormányzati és civil összefogás eredményeként egy önkormányzati bérlakás került felújításra, ami megfizethető és hosszútávú megoldást jelent a család számára.

A Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében az S.O.S. Krízis Alapítvány által működtetett családok átmeneti otthonából jutott lakhatáshoz egy kétgyermekes család. A család számára a Habitat a Penny Market támogatásával újított fel egy használaton kívüli önkormányzati bérlakást. A felújításban a Habitat építésvezetőjének irányításával a Penny Market munkatársai és a beköltöző anyuka, Adrienn is részt vett a nyár során.

A család otthona elvesztése előtt albérletben élt Újpesten. Az édesapa munkahelyének elvesztése azonban oda vezetett, hogy a család nem tudta tovább fizetni az albérletet, menniük kellett. A négyfős család ezután Adrienn rokonainál húzta meg magát. Náluk azonban nem maradhattak, és felvételt kértek az S.O.S Krízis Családok Átmeneti Otthonába. A fiatal anyuka jelenleg egyedül neveli Vivient és Dominikot, és már három éve folyamatosan dolgozik, hogy fenn tudja tartani magukat.

„Második Esély programunk idén három családnak ad lehetőséget, hogy szociális bérlakásba költözzenek. Az ő történeteikkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon körülbelül 300 ezer háztartásnak lenne szüksége szociális alapon bérlakásra, miközben az önkormányzati szociális bérlakás állomány csupán 63 ezer” – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója. „Sok érintett család kénytelen piaci bérlakásokban megoldani a lakhatását, azonban a piaci albérletárak jelenleg nagyon magasak, a lakástulajdonosok pedig gyakran utasítanak vissza kisgyermekes családokat. Ebben a helyzetben nagyon könnyű elveszíteni egy lakást és nagyon nehéz helyette másik albérletet találni” – tette hozzá.

„A Penny Market több mint 20 éve, jelenleg 210 üzlettel van jelen Magyarországon. Kiváló minőségű és alacsony árú termékeinkkel a kezdetek óta arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk az emberek életminőségének javításához. Ugyanezt a célkitűzésünket szolgálja, hogy kiemelt hangsúlyt fektetünk a vállalati felelősségvállalásra, legyen szó akár a hazai gazdaság erősítéséről, új munkahelyek teremtéséről, vagy a társadalmi kihívásokra választ kínáló civil kezdeményezések felkarolásáról. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Második esély program támogatásával hozzájárulhattunk ahhoz, hogy Adrienn és családja újra otthonra leljen. Ennek a programnak a keretében 6 millió forintot adományoztunk a Habitat for Humanity számára” – hangsúlyozta Jens-Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezetője.

„Ez egy példaértékű együttműködés a civilszféra, a közszféra és a vállalkozói szféra között. Újpest Önkormányzata elkötelezett ebben a kérdésben is, ezért teremtette meg a programnak az alapjait, ez a tizenkettedik lakásátadás Újpesten” – ismertette dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester.

„Az S.O.S. Krízis Alapítvány átmeneti otthonaiban évente közel 300 rászorulót segítünk – páratlan lehetőség a Habitat által kínált program a családok átmeneti otthonában élők számára. Újpest Önkormányzatának partnersége, a Penny Market önzetlen felajánlása, és a Habitat által életre hívott összefogás nélkülözhetetlen esélyt teremtett meg az otthonukat vesztett családok számára” – mondta el Hellenbárt László, a SOS. Krízis Alapítvány vezetője.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.