csütörtök, február 21, 2019
Civil Hírügynökség

A Penny Market segített otthonhoz egy családot

lakasfelujitas-171031

Lakhatását vesztett család jutott újra otthonhoz a Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programjának keretében Újpesten. A példaértékű vállalati, önkormányzati és civil összefogás eredményeként egy önkormányzati bérlakás került felújításra, ami megfizethető és hosszútávú megoldást jelent a család számára.

A Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja keretében az S.O.S. Krízis Alapítvány által működtetett családok átmeneti otthonából jutott lakhatáshoz egy kétgyermekes család. A család számára a Habitat a Penny Market támogatásával újított fel egy használaton kívüli önkormányzati bérlakást. A felújításban a Habitat építésvezetőjének irányításával a Penny Market munkatársai és a beköltöző anyuka, Adrienn is részt vett a nyár során.

A család otthona elvesztése előtt albérletben élt Újpesten. Az édesapa munkahelyének elvesztése azonban oda vezetett, hogy a család nem tudta tovább fizetni az albérletet, menniük kellett. A négyfős család ezután Adrienn rokonainál húzta meg magát. Náluk azonban nem maradhattak, és felvételt kértek az S.O.S Krízis Családok Átmeneti Otthonába. A fiatal anyuka jelenleg egyedül neveli Vivient és Dominikot, és már három éve folyamatosan dolgozik, hogy fenn tudja tartani magukat.

„Második Esély programunk idén három családnak ad lehetőséget, hogy szociális bérlakásba költözzenek. Az ő történeteikkel szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon körülbelül 300 ezer háztartásnak lenne szüksége szociális alapon bérlakásra, miközben az önkormányzati szociális bérlakás állomány csupán 63 ezer” – mondta el Szegfalvi Zsolt, a Habitat for Humanity Magyarország ügyvezető igazgatója. „Sok érintett család kénytelen piaci bérlakásokban megoldani a lakhatását, azonban a piaci albérletárak jelenleg nagyon magasak, a lakástulajdonosok pedig gyakran utasítanak vissza kisgyermekes családokat. Ebben a helyzetben nagyon könnyű elveszíteni egy lakást és nagyon nehéz helyette másik albérletet találni” – tette hozzá.

„A Penny Market több mint 20 éve, jelenleg 210 üzlettel van jelen Magyarországon. Kiváló minőségű és alacsony árú termékeinkkel a kezdetek óta arra törekszünk, hogy hozzájáruljunk az emberek életminőségének javításához. Ugyanezt a célkitűzésünket szolgálja, hogy kiemelt hangsúlyt fektetünk a vállalati felelősségvállalásra, legyen szó akár a hazai gazdaság erősítéséről, új munkahelyek teremtéséről, vagy a társadalmi kihívásokra választ kínáló civil kezdeményezések felkarolásáról. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Második esély program támogatásával hozzájárulhattunk ahhoz, hogy Adrienn és családja újra otthonra leljen. Ennek a programnak a keretében 6 millió forintot adományoztunk a Habitat for Humanity számára” – hangsúlyozta Jens-Thilo Krieger, a Penny Market kereskedelemért felelős ügyvezetője.

„Ez egy példaértékű együttműködés a civilszféra, a közszféra és a vállalkozói szféra között. Újpest Önkormányzata elkötelezett ebben a kérdésben is, ezért teremtette meg a programnak az alapjait, ez a tizenkettedik lakásátadás Újpesten” – ismertette dr. Zsigmond Barna Pál alpolgármester.

„Az S.O.S. Krízis Alapítvány átmeneti otthonaiban évente közel 300 rászorulót segítünk – páratlan lehetőség a Habitat által kínált program a családok átmeneti otthonában élők számára. Újpest Önkormányzatának partnersége, a Penny Market önzetlen felajánlása, és a Habitat által életre hívott összefogás nélkülözhetetlen esélyt teremtett meg az otthonukat vesztett családok számára” – mondta el Hellenbárt László, a SOS. Krízis Alapítvány vezetője.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.