szombat, május 26, 2018
Civil Hírügynökség

Pasisztorik és szakorvosok

ketKonyv-180403

A Nézőpontváltó Egyesület az egészségfejlesztési tevékenységi körét a női változókorról megjelent kötete után a férfiak életközepi válságából adódó pszichés zavarokról szóló könyvével bővítette.

A MeNŐpauza nőregény populáris edukáció műfajába tartozó kötetét a MAN>pauza, az önironikus pasiregény kerekítette egésszé, amelyben a “nem létező” férfi klimaxtól, a párkapcsolat destabilizálódásától, a munkaalkoholizmustól kezdve, a burnout szindrómán, az alkohol- és drogvisszaélésen át a pánikbetegségig bemutatják a test-, szellem- és lélek elbukásának rengeteg fázisát.

A moliere-i fordulatokban bővelkedő pasisztori után szakorvosok reflektálnak a történetben található pszichés zavarokra, amelyből az olvasó egyértelműsítheti a sajátmagán, illetve a társán található tünetekből a betegségeket, és időben orvoshoz fordulhat.

Mivel a Nézőpontváltó Egyesület alapvetően rákellenes egészségfejlesztéssel foglalkozik, ezért fontosnak tartották, hogy a férfi-könyvben egy érzékletes prosztataszűrési jelenettel mutassák be – a miértek mellett a hogyant is hangsúlyosan megjelenítve – azt.
Ehhez a rákmegelőzési célhoz nevét adta Szacsvay László színművész is, a prosztatabetegségéről szóló, vele készült interjú közlésének engedélyével.

Elvileg a negyvenes éveinek végén a FÉRFINAK már szinte mindene megvan ahhoz, hogy jól érezze magát – kezdi előszavát Aranyosi Péter humorista, majd zárszóként ezt a kérdést szegezi az olvasónak: Kedves olvasó, te ilyeneket látsz a magunk fajtájából magad körül?

 

Forrás: Nézőpontváltó Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.