péntek, július 20, 2018
Civil Hírügynökség

Pályázat telefonhívással támogatható adománygyűjtésre

adhatvonal-uj-logo-170927

A NIOK Alapítvány a hazai mobil- és távközlési szolgáltatókkal (Magyar Telekom Nyrt., Telenor Magyarország Zrt., Vodafone Magyarország Zrt., Invitel Távközlési Zrt.) partnerségben működteti a „13600” adománygyűjtő hívószámot, melyen keresztül közhasznú szervezeteket támogathatnak az adományozók.

A telefonos adománygyűjtés célja:
A 13600 – telefonos adománygyűjtő szolgáltatás azért jött létre, hogy az adománygyűjtő szervezeteknek egy gyors, biztonságos és átlátható adománygyűjtési lehetőséget biztosítson. Mivel a telefonos adománygyűjtés az Invitel, a Magyar Telekom vezetékes és mobil, a Telenor, a Vodafone valamint a Blue mobile és MOL mobile ügyfelei számára elérhető, kiemelkedő lehetőséget biztosít az adománygyűjtő szervezetek számára azzal, hogy rendkívül széles körből kaphatnak adományokat.

Kinek ajánljuk:
Elsősorban azon szervezeteknek érdemes pályázni, akik havi szinten meg tudnak szólítani 100–150 adományozót, vagy évente egy-két alkalommal tudnak aktívan kampányolni egy adott cél érdekében, ezzel éves szinten legalább 1000–1200 embert adományozásra késztetni. Tehát kifejezetten tapasztalt, nagy támogatói bázissal, vagy kiemelkedő kommunikációs lehetőségekkel bíró szervezeteknek ajánljuk.

A telefonos adománygyűjtés működése:
A 13600 – telefonos adománygyűjtő szolgáltatáson keresztül maximálisan 99 szervezet támogatható az alábbi működési rendszer szerint: a 13600 telefonszám felhívása után az adományozók 01-99-ig számozott mellékek alapján azonosíthatják, hogy mely szervezetet kívánják a telefonhívás vagy SMS értékével (250 Ft) támogatni.

A szolgáltatók a NIOK Alapítvány felé számolnak el az adományokkal, majd a NIOK Alapítvány mint adománygyűjtést közvetítő szervezet a szolgáltatóktól kapott elszámolás alapján utalja tovább az adományokat a támogatott szervezet felé. A szolgáltatók a telefonhívások után hívásvégződtetési díjat számolnak fel, melynek mértéke szolgáltatónként változó, de maximum a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendelete által rögzített összeg, mely jelenleg 15 Ft + Áfa.

A NIOK Alapítvány az elszámolt adományokból kezelési költséget nem von le, ugyanakkor a rendszer működtetésének érdekében a szervezetek havi adományközvetítői díjat fizetnek az előző havi hívások darabszáma alapján, melynek mértéke:
0 – 1 000 db hívás/hó mennyiség esetén 5 000 Ft/hó + Áfa,
1 001 – 3 000 db hívás/hó mennyiség esetén 15 000 Ft/hó + Áfa,
3 001 – 5 000 db hívás/hó mennyiség esetén 25 000 Ft/hó + Áfa,
5 001 – 7 000 db hívás/hó mennyiség esetén 50 000 Ft/hó + Áfa,
7 001 – 10 000 db hívás/hó mennyiség esetén 70 000 Ft/hó + Áfa,
10 001 db hívás/hó mennyiség fölött 85 000 Ft/hó + Áfa.

A pályázás feltételei:
A 3/2011. (IX.26.) NMHH rendelet alapján a fenti lehetőség igénybevételére közhasznú szervezetek (alapítványok, egyesületek vagy nonprofit gazdasági társaságok) jogosultak. A 13600-as szám használatára az alábbi feltételek teljesülése esetén pályázhatnak:
• a szervezet közhasznú jogállással rendelkezik,
• a szervezet 2016. során frissített adatlappal rendelkezik a NIOK Alapítvány által működtetett Adhat adatbázisban (további részletek: http://adhat.hu/adhat-adatlap-civil-szervezetek-profilja).

Pályázati anyag:
• Kitöltött Pályázati űrlap.(https://docs.google.com/forms/d/1oXemEYaXan_bG9CbwcQUZveAlmqHAxVyzZCDtRTZtJo/viewform?edit_requested=true)
• Féléves kommunikációs terv egy A4-es oldalnyi terjedelemben a b.toth@niok.hu címre küldve
• Elnyert pályázat esetén a szerződéskötéshez be kell majd küldeniük e-mailben:
o Szervezetük logóját 130×130 pixel méretben (jpg vagy png formátumban)
A pályázatnál az eddigi egyéni adománygyűjtési tapasztalatokat és eredményeket, az adománygyűjtési terveket és az átláthatóságra való törekvést vizsgáljuk kiemelten. Előnyt élveznek azok a szervezetek
• melyek a lehető legszélesebb körben gyűjtenek adományokat,
• melyek részletes, reális és minél nagyobb területi lefedettségű kommunikációs tervvel, továbbá jelentősebb média- és közösségi kapcsolatokkal rendelkeznek,
• melyek tagjai az Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületének (részletek: atlathatosag.eu).

Határidő: 2017. október 8. (vasárnap) 24.00 óra. Hiánypótlásra a határidő után nincs mód!
A beérkezett pályázatokból a NIOK Alapítvány és a távközlési szolgáltatók által felkért testület választja ki azokat a szervezeteket, melyek használhatják a 13600 hívószámot. Egy szervezet 2017. december 31-ig nyeri el a szám használatának jogát, mely ezt követően határozatlan időre meghosszabbítható.

A NIOK Alapítvány és a távközlési szolgáltatók által biztosított lehetőségek
A NIOK Alapítvány működteti az adhatvonal.hu, illetve adjukossze.hu nevű weboldalt, ahol az adományozók tájékozódhatnak a 13600 hívószámon keresztül adományokat gyűjtő szervezetek adatairól és mellékszámáról. A szervezetek az oldalon rövid bemutatkozási lehetőséget kapnak, valamint megadják Adhat Adatlapjuk linkjének elérhetőségét.

A NIOK Alapítvány biztosítja az adhatvonal.hu, illetve az adjukossze.hu oldal mobiltelefonokra optimalizált verzióját is, megjeleníti a szervezetek mellékét a telefonszámmal együtt az Adhat Adatlapokon, valamint egyedi mellékszámmal ellátott logót bocsát a szervezet rendelkezésére.

A NIOK Alapítvány havi szinten összegyűjti és egyezteti az adományozási adatokat a távközlési szolgáltatókkal, elszámolásokat készít, lebonyolítja a pénzügyi adminisztrációt a partnerszervezetekkel, továbbutalja az adományok összegét, továbbá pályáztat, szerződik a szervezetekkel és folyamatosan kapcsolatban áll a felekkel. Ezen kívül üzemelteti az adhatvonal.hu, illetve az adjukossze.hu weboldalt, ahol az adományozók tájékozódhatnak az adománygyűjtő szervezetekről.

További információk:
Tel.: +36-1-315-3151

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.