szerda, december 19, 2018
Civil Hírügynökség

Pályázat: regionális diszpécserszolgálati feladatok ellátása

palyazat-160609

A Hajléktalanokért Közalapítvány az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, mint lebonyolító szervezet, nyílt pályázatot hirdet a következő tárgyban: Regionális diszpécserszolgálati feladatok ellátása.

A programban az alábbi szolgáltatások működtetését kell vállalni:

Szakmai kapcsolatok kialakítása, fejlesztése
a. Kapcsolatfelvétel és rendszeres kapcsolattartás a régióban működő hajléktalanellátó intézményekkel, szervezetekkel.
b. Kapcsolatfelvétel és rendszeres kapcsolattartás a régióban a hajléktalan emberek ellátásában közreműködő, vagy abban érintett egyéb szereplőkkel: szociális intézmények, egészségügyi intézmények, rendvédelmi szervek stb.
c. A hajléktalanellátó rendszer és intézményei hatékonyabb működésének elősegítése érdekében együttműködés a hajléktalan emberek ellátásának megszervezését, finanszírozását, ellenőrzését végző intézményekkel, hatóságokkal.

A régió hajléktalan – ellátásának megszervezésében való közreműködés
d. A régióban működő hajléktalanellátó intézmények kapacitásainak pontos, naprakész ismerete.
e. Információk gyűjtése napi rendszerességgel a régióban lévő éjjeli menedékhelyek, heti rendszerességgel az átmeneti szállások szolgáltatási kapacitásáról és kihasználtságáról.
f. A régió hajléktalanellátásában kialakuló kapacitáshiányok figyelemmel kísérése, jelzése a közalapítvány felé.
g. Információk adása a szabad szolgáltatási kapacitásokról a hajléktalan személyek, a segítő szervezetek, illetve az őket megkereső egyéb szervezetek (mentők, kórházak, rendőrség stb.), és a lakosság részére.
h. Kapcsolattartás a régió utcai szociális szolgálataival (beleértve a központi, valamint közalapítványi finanszírozásból a csak téli időszakban működő szolgálatokat), utcai munkát, felderítést, egyéb utcai ellátást végző szervezetekkel.
i. A hajléktalan személyek ellátásának szervezése és összehangolása, kiemelt figyelemmel a téli időszakra: évente legalább két alkalommal (a téli időszakot közvetlenül megelőzően kötelezően) régiós szinten, vagy minden megyében megyei szinten egyeztetések megszervezése és lebonyolítása a hajléktalan emberek ellátásában érintett szereplők minél szélesebb körű bevonásával. A megállapodások írásbeli rögzítése, valamint jelenléti ív, emlékeztető készítése a találkozókról.
j. A lakosság minél szélesebb körű, folyamatos tájékoztatása a diszpécserszolgálat működéséről, telefonszámáról: a helyi és országos nyilvánosság, média használata; a szolgálat telefonszámának hirdetése médiában, egyéb hirdetési felületeken, szóróanyagok terjesztése.
k. Az évente kiadott hajléktalanellátás országos információs füzetébe szolgáltatási adatok gyűjtése.
l. Megkeresésre a hajléktalanellátó rendszerről információnyújtás, tájékoztatás.

Diszpécseriroda és 24 órás telefonszolgálat működtetése a pályázó telephelyén
m. A szolgálatnak önálló telefonszámmal kell rendelkezni e.
n. A beérkező hívások folyamatos fogadása, a hívásokra való reagálás a lehető legrövidebb időn belül.
o. A beérkező e – mailek és egyéb levelek folyamatos kezelése, azonnali intézkedések megtétele.

Határidő: 2018. március 14.

Bővebben:
http://www.kormany.hu/download/e/66/41000/DISZP_2018_2019.pdf#!DocumentBrowse

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.