szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Pályázat pályakezdő, tehetséges fiatalok támogatására

palyazat-160609

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2017–2018. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdet a hazai és határon túli pályakezdő, kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációinak és társadalmi felelősségvállalásuk erősítésének támogatására.

A pályázat célja
A hazai és határon túli pályakezdő, kiemelkedően tehetséges fiatalok példaértékű innovációinak és társadalmi felelősségvállalásuk erősítésének támogatása.

Támogatható tevékenységek
Annak érdekében, hogy minél több kiemelkedően tehetséges fiatalból válhasson a jövő innovátora, vagy minél többen kapcsolódjanak be innovatív projektek kialakításába, olyan, a tehetség típusokhoz és az igényekhez igazodó programsorozat támogatása, amely
• elősegíti a 14-20 év közötti bevont fiatalok ön-menedzselő, innovációs és vezetői készségeinek fejlődését;
• segíti az innovációs környezet által támasztott kihívások során az esetleges kudarcoknak, frusztrációknak és konfliktusoknak a kezelését;
• biztosítja, hogy a bevont fiatalok megismerhessék az innovációs környezet sajátosságait (így pl. start-upok világa), a tehetséget „hasznosító”, a tehetséghasznosulást segítő cégek, szervezetek és szervezeti keretek képviselőit, és találkozhassanak fiatal innovátorokkal, megismerhessék gyakorlati tapasztalataikat.
és/vagy
Olyan, új projekt módszerrel dolgozó programok támogatása, melynek célja a különböző tehetségterületeken, a kiemelkedően tehetséges fiatalok önmenedzselési készségeinek fejlesztése, társadalmi felelősségvállalásuk erősítésével. A program megvalósításába legalább 10 fő, 16-35 év közötti fiatalt szükséges bevonni és részükre mentori szolgáltatást szükséges biztosítani.

Mindkét tevékenység esetében előnyben részesülnek azon programok, melyek
• segítik a bevont hazai tehetségek és a tehetséges határon túli magyar, továbbá a külföldi programokban résztvevő magyar fiatalok közötti kapcsolatépítést;
• erősítik a bevont fiatalokban a társadalmi felelősségvállalást.

Mindkét tevékenység esetén kötelezően választandó egyéb kiegészítő tevékenységek, amelyek közül a pályázónak legalább kettőt meg kell valósítania.

A programban résztvevők számára:
• workshop szervezése, vagy azon való részvétel biztosítása;
• kiállítás szervezése, vagy azokon való részvétel biztosítása;
• külföldi szakértő/k által tartott tréning szervezése, vagy azon való részvétel biztosítása;
• a programban résztvevők nyilvánosságának biztosítása.

Támogatási időszak
A Pályázó által a pályázatban megjelölt, 2017. július 1. és 2018. június 30. közé eső időszak, amelynek időtartama alatt a támogatott program, illetve projekt megvalósul.

Határidő: 2017. április 20.

Bővebben: http://www.kormany.hu/download/d/de/f0000/NTP-PKTF-17.zip#!DocumentBrowse

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.