csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség

Pályázat a lengyel-magyar barátság megerősítéséért

palyazat-160114

A lengyel és a magyar külügyminisztérium egyezményének keretein belül a két ország közötti kapcsolatokat elősegítő projektek támogatására pályázatot hirdet, mely kiváló lehetőséget nyújthat lengyel-magyar projektek megvalósításához a civil, vallási valamint iskolai és egyetemi szervezetek számára.

A pályázat fő céljai: az egyedülálló lengyel-magyar barátság megerősítése, a fiatal generáció szerepének népszerűsítése a nemzetközi kapcsolatokban, továbbá bárminemű kezdeményezés anyagi támogatása amely elősegíti a Lengyelország és Magyarország közötti kapcsolatot.

A pályázat részletes leírása és feltételei magyar és lengyel nyelven megtalálhatóak a csatolt dokumentumokban, valamint az alábbi oldalakon.

https://varso.mfa.gov.hu/hun/news/palyazati-felhivas
https://varso.mfa.gov.hu/pol/news/ogloszenie-konkursu

Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma és Lengyelország Külügyminisztériuma pályázatot hirdetnek nem-kormányzati szervezetek számára. A Magyar–Lengyel Nem-kormányzati Együttműködési Program célja egymás alaposabb megismerése, a két ország civil társadalmi együttműködésének erősítése.

A pályázatot a jelentkezési lap kitöltésével, magyar és lengyel nyelveken (mindkét nyelven) vagy angol nyelven kérjük benyújtani. A jelentkezéseket kérjük az info@hunginst.pl e-mail címre elektronikusan megküldeni, a projektfelelős elérhetőségeinek (név, e-mail cím, telefonszám) megadásával. A részletes pályázati feltéteket a csatolt szabályzat tartalmazza.

Pályázatot nyújthatnak be nem-kormányzati szervezetek, egyházi intézmények, iskolák, egyetemek és természetes személyek. Az egyes kezdeményezések mindkét országból jelentkező pályázó partnerek részvételével jöhetnek létre. A megvalósítani tervezett projektben minimum egy magyar és minimum egy lengyel partnernek kell részt venni. Nem vehetnek részt a pályázatban politikai pártok és azokhoz köthető ifjúsági szervezetek, illetve szakszervezetek, továbbá gazdasági tevékenység támogatására nem lehet támogatást kérni.

A résztvevők egy pályázatot csak egy országban nyújthatnak be. A pályázatok a benyújtás helyétől függetlenül mindkét országban megvalósíthatóak.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. április 8. (vasárnap, a nap végéig)

A nyertes pályázatokról a grémium döntést hoz. Az eredményeket 2018. május 7-én, Magyarország varsói nagykövetsége honlapján https://varso.mfa.gov.hu közzétesszük, a pályázókat e-mailben értesítjük a döntésről. A nyertes programokat 2018. november 30-ig meg kell valósítani.

A támogatott projektek között 2018. évben összesen 30000 EUR keretösszeg kerül felosztásra. A Bizottságok a benyújtott pályázatok számára vissza nem térítendő pénzügyi támogatást biztosítanak. Egy benyújtott pályázat részére 1000 – 5000 EUR biztosítható. A jelentkezőknek saját forrásból önrészt kell vállalniuk, ami a pályázat teljes költségvetésének minimum 10 százaléka.

KITÖLTENDŐ PÁLYÁZATI ADATLAP – https://drive.google.com/file/d/1Yd1zKNlYV4ST9Fs-07_0ubS2rET96CFJ/view

Bővebben: varso.mfa.gov.hu –  https://varso.mfa.gov.hu/hun/news/palyazati-felhivas

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.