hétfő, március 18, 2019
Civil Hírügynökség

Pályázat: fogyatékos embereknek nyújtott szolgáltatás

palyazat-160114

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet – második körben – „Fogyatékos emberek otthonában nyújtott időszakos segítő szolgáltatás” (kód: OS2018) címmel

A pályázat meghirdetésének napja: 2018. 04. 12.

A pályázat kiírója a lebonyolítással kapcsolatos feladatok ellátására a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft-t (továbbiakban Lebonyolító) bízta meg.

A pályázat hivatkozási száma: OS2018

A pályázat kiírója: Emberi Erőforrások Minisztériuma (továbbiakban EMMI)

A pályázat célja, célcsoportja
A KézenFogva Alapítvány szolgáltató partnereivel – az Emberi Erőforrások Minisztériuma és jogelődjeinek folyamatos támogatásával – kidolgozta a FECSKE szolgáltatást (Fogyatékos Embereket nevelő Családok otthonában nyújtott időszakos Kísérés és Ellátás, továbbiakban FECSKE; www.fecske.kezenfogva.hu), amelyet 2007 óta modellkísérleti programként működtetett.

A pályázati program célja új szolgáltatók beléptetésével, országos hálózat kiépítésével a korábbi szolgáltatás eredményeinek új programban történő kiterjesztése és a szociális szolgáltatások rendszerébe történő beillesztésének előkészítése.

Pályázat célcsoportja:
 fogyatékos gyermeket, fiatalt otthonukban nevelő, gondozó családok számára 2017. évben FECSKE szolgáltatást nyújtó szervezetek;
 a szolgáltatást létrehozni kívánó szolgáltatók, amelyek támogató szolgálat működtetésére vonatkozó nyilvántartásba vétellel rendelkeznek.
Közvetett célcsoportja
 fogyatékos gyermeket, fiatalt otthonukban nevelő, gondozó családok;
 14 év alatti tartósan beteg gyermekeket otthonukban nevelő családok.

Támogatható programok, a támogatás mértéke
A program keretében az Otthoni Segítés szolgáltatás létrehozására és működtetésére lehet pályázati úton támogatást nyerni. A részletes tevékenységekről a Pályázati Útmutatóban tájékozódhat!

A program forrása
A pályázatok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg: 17 428 000 Ft, amelyet az EMMI és a Lebonyolító között létrejött együttműködési megállapodás biztosít.

Önrész vállalása nem feltétel.
A pályázati útmutató tartalmazza azokat a költségtípusokat, amelyekre támogatás igényelhető.

Támogatásban részesíthetők köre, beadható pályázatok száma
Az „Otthoni Segítés” szolgáltatói hálózatba olyan szervezeteket keresünk e pályázat útján, akik a korábbi FECSKE szolgálatot készek a fogyatékos emberek családjához közvetlenül eljuttatni. A szolgáltatás kiterjesztésének célja földrajzilag közelebb jutni a családokhoz, azaz növelni a szolgáltatás területi lefedettségét, s ezzel a szolgáltatás hatékonyságát.
A leendő partner szervezetek a szolgáltatási hálózatba beépülve végzik a közvetlen szolgáltatást. A szolgáltató szervezetek a szolgáltatást szoros együttműködésben végzik a Lebonyolítóval, valamint rajta keresztül a szakmai módszertani hátteret biztosító KézenFogva Alapítvánnyal.

Feltételek a pályázó szervezettel kapcsolatban:
 Rendelkezik támogató szolgálat működtetésére vonatkozó engedéllyel (jogerős szolgáltatói nyilvántartásba való bejegyzés),
 Támogató szolgálat működtetésére vonatkozó nyilvántartásba vételi bejegyzéssel nem rendelkező, 2017. évben a Kézenfogva Alapítvány FECSKE szolgáltatás programjában közreműködő szervezet
 Szervezeti működése megfelel az 1. sz. mellékletben csatolt sztenderdeknek (általános szervezeti sztenderdeknek).

FONTOS! OS2018 pályázaton nyertes szervezet kizárólag a nyertes pályázatától eltérő ellátási területre pályázhat a jelen konstrukcióban!

Benyújtási határidő: 2018. május 14.

További részletek itt: http://fszk.hu/palyazat/os2018masodik/?utm_source=FSZK&utm_campaign=56b9c90482-EMAIL_CAMPAIGN_2018_04_12&utm_medium=email&utm_term=0_7ee04163f3-56b9c90482-342172477

 

Forrás: fszk.hu

Friss műsorok

Comments are closed.