kedd, április 23, 2019
Civil Hírügynökség

Pályázat az Ökoiskola és az Örökös Ökoiskola cím elnyerésére

orokosOkoLogo-180317

A Cím azon pályázó intézmények elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, egész-intézményes módon foglalkoznak a környezettudatossággal, az egészségneveléssel, valamint a fenntarthatóságra és a globális felelősségvállalásra neveléssel is.

A pályázat célja
A fenntarthatóság elveinek és gyakorlatának, valamint a környezettudatosságnak az iskolákban és kollégiumokban történő megjelenése érdekében az oktatásért és a környezetvédelemért felelős tárcák 2004-ben közösen létrehozták az Ökoiskola címet, melyet 2005 óta minden évben pályázat útján nyerhetnek el az intézmények. A Cím azon pályázó intézmények elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, egész-intézményes módon foglalkoznak a környezettudatossággal, az egészségneveléssel, valamint a fenntarthatóságra és a globális felelősségvállalásra neveléssel is.

A pályázat tárgya
Az ökoiskolai kritériumrendszer alapján kidolgozott, egész-intézményes működést megvalósító intézmények, a feltételek teljesülése esetén nyerhetik el az Ökoiskola, valamint az Örökös Ökoiskola címet. A Címet elnyerő intézmények oklevelet kapnak, melyet az EMMI oktatásért felelős államtitkára és az FM közigazgatási államtitkára közösen ad ki. A pályázaton elnyert Cím nem jár együtt költségvetési támogatással. A pályázó, valamint a nyertes intézmények száma nincs korlátozva.

A pályázók köre
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7. § (1) bekezdésének b)–k) pontjában meghatározott belföldi székhelyű nevelési-oktatási intézmények, fenntartótól függetlenül.
Bővebben: kormany.hu

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.