csütörtök, augusztus 22, 2019
Civil Hírügynökség

Pályázat az Altiero Spinelli-díj elnyerésére

palyazat-170201

2017 után az Európai Bizottság idén is meghirdeti az „Altiero Spinelli-díj az Európáról szóló ismeretek terjesztéséért” elnevezésű uniós pályázatot. A díj olyan pályamunkákat jutalmaz, amelyek elősegítik, hogy a polgárok jobban megismerjék az Európai Uniót, és kedvet kapjanak a demokratikus folyamatokban való részvételhez. Az idei pályázat középpontjában a fiatalok és az őket érdeklő témák állnak.

A díjra egyebek mellett azok pályázhatnak, akik újszerű oktatási programot vagy kampányt dolgoznak ki, pedagógiai játékot fejlesztenek ki, mely gyarapítja a fiatalok Európával kapcsolatos tapasztalatait, illetve olyan együttműködési projekteket álmodnak meg, melyek ösztönzik a fiatalok demokratikus szerepvállalását.

A 2018. évi pályázatban az uniós országok állampolgárai, valamint az EU-ban letelepedett nem kormányzati jogi személyek indulhatnak. A pályázatok benyújtási határideje 2019. január 7. A győzteseknek a Bizottság öt, egyenként 25 000 euró összegű díjat ítél majd oda. A díjátadóra a 2019. évi Európai Ifjúsági Hét keretében kerül sor, mely a fiatalok és a demokrácia témakörét állítja reflektorfénybe 2019. április 29. és május 5. között.

A teljes sajtóközlemény itt olvasható (angolul): http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-6311_en.htm#7

További információk
• Pályázati felhívás és további információk(angolul): https://ec.europa.eu/education/news/call-for-proposals-altiero-spinelli-prize-for-outreach-2018_en

 

Forrás: ec.europa.eu

Friss műsorok

Comments are closed.