szombat, május 27, 2017
Civil Hírügynökség

Palacsinta 8 gyereknek, Sebestyén Balázzsal

SOSgyerekek-160222

“Jön a gyerek Sebestyén Balázsékhoz! Méghozzá nem is egy!Sebestyén Balázs 8 újabb gyerekkel gazdagodik.” A Rádió 1 népszerű műsorvezetője pénteken két napra beköltözött a kecskeméti SOS gyermekfalu egyik nevelőszülői családjához. Az SOS Gyermekfalvak kampánya híres embereken keresztül mutatja meg, milyen egy nevelőszülői család élete, hogyan élnek a gyerekek vér szerinti szüleik nélkül.

Németh Éva nyolc éve a kecskeméti SOS gyermekfaluban dolgozik, 11 örökbe adáson van túl.
“Nekem már szinte semmi dolgom. Mi már ott tartunk, hogy mindenki tudja a dolgát, tudnak egyedül öltözni, fürödni, enni. Nekem “csak”portalanítani-főzni-mosni-takarítani és vasalni kell és foglalkozni a gyerekekkel” – mondja Éva, akinél orgonasípként követi egymást a 8 gyerek óvodás korútól a kamaszig.

Balázs két napot tölt Éva családjában, ahol megtapasztalhatja, milyen 8 gyerekre palacsintát sütni, 8 gyerekre mosni-vasalni, 8 gyereket szeretni. A műsorvezető maga is két fiút nevel.

“A nagyobbik fiammal beszélgettünk róla, hogy miért költözök be egy nevelőszülői családba. Tudja, hogy olyan gyerekekkel fogok találkozni, akik nem élhetnek az igazi szüleikkel, de mégis rengeteg szeretetet kapnak az SOS-ben. Ha hazamegyek, elmesélek nekik mindent, hogy hogyan élnek ezek a külön¬leges családok, és milyen emberfeletti munkát végeznek a nevelőszülők. Fontos, hogy erről minél többen tudomást szerezzenek, nekem ez a feladatom most” – mondta a műsorvezető.

“Ezek a gyerekek egytől egyig nehéz múltat cipelnek, sokuk több traumát él meg gyerekként, mint egy átlag ember egész élete során. Az SOS-ben nevelőszülők, pszichológusok és fejlesztő pedagógusok dolgoznak azon, hogy ezek a gyerekek új esélyt kapjanak, kihozhassák magukból a maximumot” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak Magyarország adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.

Az SOS Gyermekfalvak kampányával hívja fel a figyelmet a vér szerinti szülők nélkül élő gyerekek helyzetére és a nevelőszülői családokra. A korábbiakban Harsányi Levente költözött be egy orosházi családba.

Ma Magyarországon 23 ezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodásban. Az SOS Gyermekfalvak 134 országban több mint 720 ezer gyermeknek segít. Magyarországon Orosházán, Kecskeméten és Kőszegen adnak biztonságos otthont nevelőszülői családokban a szülők nélkül maradt gyerekeknek.

 

Forrás: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.