vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

Összefogás a minőségi közszolgáltatás érdekében

kadarkut-180407

Öt önkormányzat és egy szociális szövetkezet a résztvevője annak a térségi összefogásnak, amely több mint 247 millió forintos pályázati forrás felhasználására nyert támogatást Kadarkút körzetében. A minőségi közszolgáltatások kialakítását és széles körű elérését szolgáló program az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósulhat meg.

A most induló projektnek köszönhetően a következő 2 évben megpezsdül az élet Kadarkúton, Szilvásszentmártonban, Csökölyben, Zselickislakon és Rinyakovácsiban – véli Karsai József kadarkúti polgármester. – Az 5 település önkormányzata és a SZOLTIVA Szociális Szövetkezet annak érdekében fogott össze, hogy a humán közszolgáltatások – ilyen többek között a művelődési ház, a könyvtár, a szociális szolgáltatás, az oktatás-nevelés, a sport és az önkormányzati munka – feltételeit javítsuk, és a lakosság számára széles körűen és könnyen elérhetővé tegyük.

A „Térségi összefogás a Zselicben a humán kapacitások fejlesztésére” című pályázat megvalósítása során egyrészt a humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek számára nyílik lehetőség szakmai tudásuk gyarapítására, új módszerek elsajátítására, képességfejlesztésre, továbbtanulásra, képzéseken való részvételre. Olyan témákban bővíthetik tudásukat, aminek különös haszna van a napi munka során: ilyen például a szociális területen dolgozóknak az ifjúságsegítés, a szenvedélybetegekkel és hozzátartozóikkal való foglalkozás, a mediáció; az óvodapedagógusoknak pedig a gyermekvédelem, a fejlesztés és a környezeti nevelés. A tapasztalatok kicserélését a rendszeresen tartott esetmegbeszélések, a szakmai napok és a workshopok teszik majd lehetővé.

A projekt másik fontos célközönsége a szolgáltatásokat igénybe vevő lakosság. Számukra rendkívül sokszínű programválasztékot kínálnak a következő 20 hónapban: a személyiség és szemléletformáló előadásoktól kezdve a tematikus táborok és klubok, angol és német nyelvi képzések szervezésén át egészen a szórakoztató rendezvényekig. Kiemelt figyelmet fordítanak a fiatal korosztályra, s rajtuk keresztül a családokra. A tervek között szerepelnek tematikus szünidei programok, sportnapok és családi napok, csoportos kirándulások és versenyek. Különös törődést kapnak majd a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók, akik számára mind az öt település ösztöndíj lehetőségét teremti meg.

A pályázatot megvalósító öt önkormányzat számára fontos cél, hogy a programok eredményeként csökkenjenek a területi különbségek a kistelepülésen elérhető szolgáltatások minőségében és mennyiségében. A 4200 fős kadarkúti, szilvásszentmártoni, csökölyi, zselickislaki és rinyakovácsi lakosság ne érezze hátrányát annak, hogy nem nagyvárosban él.

A “Térségi összefogás a Zselicben a humán kapacitások fejlesztésére” című, EFOP-3.9.2-16-2017-00043 azonosító számú projekt az Európai Unió és a magyar költségvetés 247 911 567 Ft-os támogatásával valósul meg.

 

Forrás: onkormanyzat.mti.hu

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.