kedd, február 19, 2019
Civil Hírügynökség

Orvoscsapat segít a rohingyákon

bangladesMisszio-180629

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány immáron harmadszor segít helyben a délkelet-bangladesi Cox’s Bazarba menekült mianmari kisebbségnek, hogy a rászorulók orvosi ellátást kaphassanak.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója, dr. Pataki Gergely plasztikai és égési sebész rendszeresen szervez szakorvosi missziókat Bangladesbe, melyek során két hét alatt átlagosan 70-80 műtétet végeznek sérült vagy fejlődési rendellenességgel született pácienseken, akiknek a gyógyulásra esélyük sem lenne.

A helyi orvosok továbbképzésére is kiterjedő segítségnyújtás részeként az Alapítvány a rohingya menekültválságról értesülve 2015-ben a dél-bangladesi táborokba vitt segélyt, majd 2017. év végén 1000 liter pasztőrözött tejet juttatott el az éhínség küszöbén álló, szülőföldjükről üldözés és brutális bánásmód miatt tömegesen útnak indulók számára, most pedig orvosi eszközöket és kötszereket is biztosít.

Az elmúlt hónapokban volt olyan időszak, amikor naponta 15 000 rohingya érkezett Dél-Bangladesbe. A népcsoport populációja körülbelül 1,5-2,5 millióra tehető; Cox’s Bazarba friss becslések szerint eddig 1,3 millióan(!) menekültek.

2018. július 8. és 22. között a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány és a Magyar Református Szeretetszolgálat tizenegy fős orvoscsapata teljesít közösen szolgálatot a bajbajutottak szakszerű ellátására, hogy ezek az emberek egészségesen folytathassák életüket – remélhetőleg hozzájárulva a magyar-bangladesi kapcsolatok elmélyüléséhez.

 

Forrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.