kedd, szeptember 17, 2019
Civil Hírügynökség

Országos túra Magyarország körül a sclerosis multiplexes betegekért

Kerékpárral keresi fel gyógyíthatatlan sorstársait, és 16 nap alatt kerékpározza körbe Magyarországot Ternován Zoltán SM beteg amatőr sportoló, hogy minél több sclerosis multiplexes betegeknek reményt és erőt adjon.Mintegy 8 ezren élnek hazánkban az idegrendszert károsító, fiatalkori mozgáskorlátozottságot, látásvesztést, bénulást is okozható, gyógyíthatatlan neurológiai betegséggel. Az 50 éves mogyorósbányai férfinak sikerült talpra állnia, ezért most útnak indul, hogy kiálljon a többiekért.

Remélem, hogy az út során minél több sorstársammal sikerül találkozni, hogy saját példámon keresztül megmutathassam: soha nem szabad feladni! – fogalmazza meg motivációját Ternován Zoltán, aki május 8-án az esztergomi bazilikától elindulva 16 napon át kerékpározik, hogy több mint harminc várost érintve gördüljön be május 23-án Székesfehérvárra, az SM Világnap rendezvényére. Az amatőr sportoló magával viszi az SM Világnap zászlóját, amelyet reményei szerint sokan aláírnak, s minél több SM beteg és egészséges ember beírja üzenetét útinaplójába is.

11149683_829477170432649_3941531502362444080_oTernován Zoltán útja a www.facebook.com/smtarsasag oldalon is folyamatosan nyomon követhető. A kezdeményezés fővédnöke dr. Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár. Vincz-Marton Nikoletta, a sportoló útját megszervező betegszervezet, a Magyar SM Társaság elnöke a szemléletformáló társadalmi akcióról azt mondja: Ternován Zoltán neurológiai osztályokat, civil rendezvényeket látogat meg, útja során számos önkormányzat képviselőjével, a helyi médiumok újságíróival is találkozik, több helyen csatlakoznak hozzá helyi kerékpárosok is, ezáltal akciója egy országos figyelemfelhívó és szolidaritási mozgalommá növi ki magát. – Ugyan Zoli a kivételesen jó állapotban lévő SM betegekhez tartozik, vállalása révén ráirányítja a figyelmet azokra a sorstársainkra is, akik állapotuk miatt országszerte elszigetelten, reményvesztetten élnek. Sokuknak már csak vágyálom a kerékpározás, Ternován Zoli most helyettük is rója a kilométereket – fogalmaz Vincz-Marton Nikoletta.

További információk és interjúszervezés: B. Papp László programmenedzser, sajtószóvivő smvilagnap@gmail.com, (0630) 261-8789 www.smtarsasag.hu www.facebook.com/smtarsasag

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.