szerda, február 21, 2018
Civil Hírügynökség

Orsi Mild kiállítása Budapesten

mindenkiMas-170622

Orsi Mild Stockholmban élő budapesti származású festőművész és pedagógus kiállítása nyílik idén nyáron Budapesten a MoMo Art Csoport szervezésében.

Orsi Mildnek évente átlagosan 10 kiállítása van, főleg Svédországban, Magyarországon, de más európai országokban is. Pár éve beválasztották a Svéd Művészegyesület tagjai közé, aminek ma már vezetőségi tagja. Ezen kívül tagja a Svéd Vizuális Szerzői Jogi Társaságnak is, festményeit szerzői jogok védik.

Különféle kiállításokon vesz részt, mert célja, hogy minden embert megszólítson. Résztvevője zsűrizett kiállítasoknak, nivósabb állami (svéd) kiállítasoknak, de szívesen állít ki könyvtárakban és kávézókban is. Több festménye megtalálható irodákban, iskolákban, óvodákban, de orvosi rendelőkben, kórházakban is. Minden évben részt vesz jótékonykodási kiállításon vagy együttműködik különféle szervezetekkel, csoportokkal támogatás céljából.

Festményei színesek és vidámak. Gyerekek és idősebbek is kedvelik a szeretetet sugárzó képeit. Csak állatokat fest különféle emberi szituációkban. Egyetlen emberi motívum van bizonyos festményein, The Lonely Man, ami egy visszatérő emberi alak, bottal és húzós táskával. Orsi a szemlélőre bízza a ennek a figurának (is) az értelemezését.

Az idei budapesti kiállítást július 6-án Molnár Márk, egykori főiskolai csoporttárs, pedagógus kolléga, barát nyitja meg.

További információk az eseményről: https://www.facebook.com/events/822101894621010

 

Forrás: MOMO Művészeti és Kulturális Egyesület

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.