szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

Örökbefogadókat és támogatókat várnak

macskaBolyhos-190815

A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete örökbefogadók jelentkezését várja a hontalan állatok világnapja alkalmából, de aki nem tud örökbe fogadni, adománnyal is segítheti a nonprofit szervezet munkáját.

Az egyesület olyan állatszerető embereket keres, akik szeretnének örökbe fogadni egy cicát vagy egy kutyust. Azok a leendő gazdik, akik eddig nem tartottak állatot, de úgy érzik, hogy felelősségteljesen tudnának vigyázni egy négylábúra, ne ijedjenek meg. Az állatvédők az örökbefogadás előtt mindenkit ellátnak jó tanácsokkal és javaslatokkal. Az egyesület minden kutyust és cicust oltva, külső-belső parazitamentesítve, illetve chippel ellátva ad örökbe, a chipet a cicák is megkapják.

A hontalan állatok világnapja alkalmából az is segítheti az egyesület munkáját, aki ugyan örökbe fogadni nem tud, de szívügyének tekinti az állatok sorsát és szívesen támogatná az önkéntes állatvédők munkáját. Balogh Ernő a szervezet elnöke abban bízik, hogy mihamarabb jelentkeznek gazdijelöltek, hiszen csak akkor tudnak újabb bajban lévő állatot befogadni, ha szabadul fel hely.

Hozzátette, a lehetőségeik végesek, de mindent megpróbálnak annak érdekében megtenni, hogy valamilyen módon segítséget nyújtsanak. Az utcai cicák ivartalaníttatását is aktívan folytatja a szervezet, igaz mini projektek keretein belül, mivel idén nincs külföldi támogatás, így kizárólag önerőből vagy civil adományokból tudják finanszírozni a műtéteket. Legutóbb az Eötvös-iskola udvaráról mentettek meg három kiscicát, illetve az Aranyossy-iskola udvaráról ivartalaníttattak három nőstény macskát.

Az örökbefogadással kapcsolatban ezen a linken keresztül juthat bővebb információhoz:
http://hmvhelyiallatvedok.eu/index.php/sikertortenet
Aki pénzadománnyal támogatná az egyesületet, az a 510700158-67637539-51100005 CIB Bank számlaszámra utalhatja el felajánlását.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.