hétfő, március 25, 2019
Civil Hírügynökség

Örökbe fogadtak egy krónikus belgyógyászati osztályt

sztMargitKorhaz-181016

Egy tisztább és szebb környezetre régóta várt a Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati Osztálya.

A „Fogadj örökbe egy helyiséget a Szent Margit Kórházban” kampány keretében, két év elteltével, a Poli-Farbe festékgyár ismét csatlakozott a felújítási programhoz. Az idei kezdeményezés keretében a Krónikus Belgyógyászati Osztály újulhatott meg, ahol közel 5000 négyzetméternyi falfelület került kifestésre a festékgyár támogatásával. Betegszobák, folyosók, mennyezetek, mosdók, valamint a nővérszoba, és egy konferenciaterem is megújulhatott. A hazai tulajdonban lévő festékgyár természetesen arra is figyelt, hogy olyan különleges minőségű festéket biztosítson, amelyet kifejezetten gyógyszeripari, klinikai, egészségügyi helyiségekhez, és műtőkhöz ajánlanak.

Nem csak a kórházban dolgozóknak, hanem maguknak a betegeknek is hatalmas örömet jelent, hogy egy olyan osztályon lehetnek, amelyet felújítottak, szép és tiszta környezetben tölthetik mindennapjaikat. A Szent Margit Kórház Krónikus Belgyógyászati részlege mindig is szívügyének tekintette, hogy náluk a páciensek a legjobb ellátásban részesüljenek. Vezérmotívumuk: az életminőség megőrzése, vagy az elkerülhetetlen csökkentésének minimalizálása.

A Poli-Farbe pedig most abban segített, hogy a gyógyítás és gyógyulás szebb, kellemesebb környezetben történjen. Mintegy 5000 négyzetméter falfelület újult meg a cég által felajánlott minőségi termékekkel: a beltéri diszperziós Poli-Farbe Inntalerrel, ami esztétikus, jó pára- és légáteresztő, emellett mosásálló, valamint a speciális Medi-Farbe elnevezésű falfestékkel, ami kifejezetten kórházak számára ajánlott. Ez utóbbi többek között fertőtleníthető, a vegyszerekkel szemben ellenálló, bevonata kifejezetten tartós.

A kórház főigazgatója, dr. Badacsonyi Szabolcs, az osztály átadásán elmondta: „Az osztályon, 70 ágyon szakképzett ápolók folyamatosan végzik a betegek teljes körű ellátását. A betegek rendszerint hosszú hónapokat töltenek ebben a környezetben. Az osztály felújítását az Intézmény saját forrásból nem, vagy csak nagy erőfeszítések árán, illetve később tudta volna megvalósítani, ezért is nagyszerű a 2016-ban elindított „Fogadj örökbe…” kezdeményezés.”

A Poli-Farbe ügyvezetője, Szabó Antal az egészségügyi részleg átadásán elmondta: „A festékgyár több mint 25 éve alatt, folyamatosan jelen volt a társadalmi felelősségvállalás szintjén is. Számtalan oktatási és egészségügyi intézmény újult meg a festékadományaink segítségével vagy jótékonysági programjainkon keresztül, azonban, amikor személyesen is látja, tapasztalja az ember, hogy hová is kerül a terméke, milyen apróságnak tűnik egy festés, mégis mennyit javít a betegek közérzetén és az itt dolgozók kedélyén, hogy a közös összefogás létezik és működik, a nagyon jó érzés. A vállalat több terméke is a piacvezető termékek közé sorolható, számtalan díjjal ismerték el az elmúlt években ezeket, azt gondolom a vállalat igazi sikere mégis az, hogy minőségi termékekkel jelen tudunk lenni a piacon is, de a társadalom közügyeiben is.”

A közel 500 000 forint értékű festékadomány mellett a vállalat az intézménynek egy fél millió forint értékű videolaringoszkóp elnevezésű műszert is ajándékozott, aminek a műtétek során van nagy szerepe: intubálásra használják, a légutak szabad biztosításában segíti a szakorvosok munkáját. A műszert Szabó Antal és a Poli-Farbe jótékonysági nagykövete, Kozák Danuta olimpiai bajnok adta át a kórház vezetőségének. Danuta az adomány átadásakor hozzátette: „Része lenni egy segítő kezdeményezésnek, látni, hogy egy festés, egy megújult, tiszta környezet mennyit jelent egy kórházi osztály életében, mindig nagyszerű. A Poli-Farbe munkatársaival már több jótékonysági kezdeményezést valósítottunk meg, remélem a hasonló hétköznapi sikertörténetek száma a közeljövőben is csak emelkedni fog.”

A festékgyár és a Szent Margit Kórház kapcsolata 2016-ban kezdődött, amikor szintén közös összefogással, az intézmény Fejlődésneurológiai Osztálya került felújításra, akkor mintegy 1000 négyzetméter újulhatott meg.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.