hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Öregdombi Vigasság – Tolkien tábor

MagyarTolkienTarsasag-150717

A Magyar Tolkien Társaság 2015. augusztus 1. és 9. között immár tizenharmadik éve rendezi meg Nagy Nyári Táborát, aminek tavalyhoz hasonlóan idén is Parádfürdő ad otthont.

Középfölde varázslatos tájait és szereplőit nehéz elfeledni: a törpök, hobbitok, a tündék, az emberek, a mágusok és az entek, mind szerves részeivé váltak képzelőerőnknek és fantáziánknak. Ha Téged is elvarázsolt J.R.R. Tolkien világa, akkor a Magyar Tolkien Társaság (MTT) Nyári Tábora Neked szól.

A táborozók életkora széles skálán mozog, 14-99 éves korig bárki részt vehet és kisgyermekes családok is gyakran látogatják a táborainkat. A Középfölde világával való ismerkedésen kívül a résztvevők számtalan (egyéni és csoportos) alkotó tevékenységben is kipróbálhatják magukat (képzőművészet, tánc, irodalom, harcművészet, íjászat, színjátszás és még sok más), idén a korábbiaktól eltérően nem egy-egy az egész táboron átívelő „rend”-ben, hanem „műhelyek” keretében. Így a táborozók nem egy, de akár 4-5 különféle kreatív tevékenységet is kipróbálhatnak.

Választható műhelyek: http://tolkien.hu/index.php/mtt/rendezvenyek/tolkien-taborok/tolkien-tabor-2015/item/3041-valaszthato-muhelyek-a-taborban

A keretjátékról
A tábori programokat sokéves hagyományainknak megfelelően egy keretjáték fogja össze, amelynek során a résztvevők Középföldén érezhetik magukat. Az idei kerettörténet a hobbitokra helyezi a hangsúlyt, megmutatva ennek a méltatlanul kevéssé ismert népnek a sajátosságait.

A táborozók a Négy Fertály hobbitjaiként vesznek részt az Öregdombi Vigasságon, amit tíz évente rendeznek meg, az első thán megválasztására emlékezve. Az ünnepély fővédnöke III. Tuk Ferumbras thán, aki már hosszú évek óta felügyeli a Megye békéjét (amely a legnagyobb bánatára teljesen háborítatlan). A hobbitok összeülnek a rég látott ismerősökkel és rokonokkal és felidézik a thánok (vagy rokonaik) múltját: Tuk Bandobras győzelmét az orkok felett, III. Isumbras diadalát a dinnyéken és más hősénekbe illő tetteket.

Helyszínek és az Öregdomb ismert hobbitjai: http://tolkien.hu/index.php/mtt/rendezvenyek/tolkien-taborok/tolkien-tabor-2015/item/3043-helyszinek-es-az-oregdomb-ismert-hobbitjai

Szállás: Elhelyezés faházakban, de van lehetőség sátrazásra is.

A táborba még július 24-ig leadhatjátok a jelentkezéseteket, de már a 4000 Ft késedelmi díjjal megemelt árat számoljuk.

Az árakról és a jelentkezésről – nem is beszélve a jelentkezési lapról – itt olvashatsz bővebben: http://tolkien.hu/index.php/mtt/item/3032-tolkien-tabor-2015-oregdombi-vigassag

A kérdéseiteket itt a facebookon, vagy a következő email címen tehetitek fel: tabor@tolkien.hu
Logisztikával, befizetéssel, szállással kapcsolatos kérdéseiteket pedig a taborlogisztika@tolkien.hu címen várjuk!

 

Forrás: Magyar Tolkien Társaság

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.