hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Önkéntességért Díj hetedik alkalommal

onkentesseg-150910

Az idei évben december elején kerül sor a hazai önkéntesség legrangosabb díjátadó eseményére. Az 5 kategóriában meghirdetésre kerülő díjakra már lehet pályázni.

Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

Az elmúlt évek során a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami – önkormányzati fenntartású intézményekig, egyre többen ismerték fel, az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását. Mindezek mellett évről-évre nő azon vállalatok száma, melyek karitatív programokat valósítanak meg, szűkebb – tágabb környezetükben. A nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2015. évben is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot.

Az ÖKA egyik alapvető célja az Önkéntességért Díj odaítélésével, hogy sokak számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, illetve a nyertesek bemutatásával az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa. Tapasztalataink szerint folyamatosan javul az önkéntesség elismertsége és az önkéntesek száma. Egyre többen érzik az önkéntes tevékenység jótékony személyiségformáló hatását valamint a bekapcsolódás révén pedig értékes kapcsolatokat építenek ki és tapasztalatokat szereznek.

2015-ben az alábbi 5 kategóriában lehet benyújtani pályázatokat:

1. Az Év önkéntese (magánszemélyeknek)
2. Az Év önkéntes programja (civil szervezeteknek és közintézményeknek)
3. Az Év vállalati önkéntes programja (cégeknek)
4. Az Év Pro Bono kezdeményezése (cégeknek) (pro bono, szakértelem átadáson alapuló önkéntes programot működtető cégnek)
5. Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek számára, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.) Ezt közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a Facebookon létrehozott oldalon keresztül várjuk majd a szavazatokat 2015. október 19. és november 9. között.

A beérkező pályázatokat két szakmai zsűri fogja elbírálni. Az egyik zsűri felel az Év önkéntese és az Év önkéntes programja díj elbírálásáért, míg egy vállalati szakemberekből álló zsűri értékeli az Év vállalati önkéntes programja és az Év pro bono kezdeményezése pályázatokat.

Zsűritagok:

Civil szervezeteknek, intézményeknek és magánszemélyeknek kiírt pályázatok elbírálása:
• Csordás Izabella, a Szépművészeti Múzeum önkéntes programjának vezetője
• dr. Garas Ildikó, az Önkéntes Központ Alapítvány kuratóriumának elnöke
• Koronczay Lilla, a Nők Lapja újságírója
• Scholtzné Hibay Alíz, a Magyar Hospice Alapítvány önkéntese
• Tóbiás László, a Széchenyi István Egyetem docense

Vállalatok számára kiírt pályázatok elbírálására:
• dr. Janka Mária, az E-ON Hungária személyzeti és szervezeti igazgatója
• Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley Magyarország ügyvezető igazgatója
• Hegedűs László, a Met-Life Biztosító HR igazgatója
• Nyilas Orsolya, a Samsung vállalati kommunikációs vezetője
• Rolek Ferenc, a Budapest Bank vezérigazgató helyettese

Az adatlapok, a pályázati kiírás és szabályzat és a csatolt állományok:   elérhetőek az ÖKA honlapján a www.onkentes.hu oldalon, az Önkéntességért Díj menüpont alatt, illetve a www.facebook.com/OnkentesKozpont facebook oldalon. A jelöléseket és pályázatokat 2015. október 05.-ig lehet a dij@onkentes.hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére elküldeni vagy a facebook oldalon elérhető felületen feltölteni.

forrás: onkentes.hu

Friss műsorok

Comments are closed.