hétfő, március 18, 2019
Civil Hírügynökség

Önkéntes történetgyűjtőket keresünk

sosGyermekfaluGyerek-151123

Segítőket keresünk! Az átlátható működéshez és gyerekeket befogadó szerető otthonok fenntartásához fontos támogatóink folyamatos tájékoztatása, közös céljaink megerősítése. A családokkal való beszélgetésekhez, a történeteik megírásához keressük jó kommunikációs készségű, és jól író önkénteseinket!

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa tagja a 134 országban megtalálható SOS Gyermekfalvak Nemzetközi Szövetségének. Ez egy olyan közhasznú szervezet, ahol olyan gyermekeknek nyújtunk szerető családot és gondoskodást, akik valamilyen okból nem élhetnek vérszerinti családjukkal.

A munka céljának rövid összefoglalása:
Az átlátható működéshez és gyerekeket befogadó szerető otthonok fenntartásához fontos támogatóink folyamatos tájékoztatása, közös céljaink megerősítése. A budapesti koordinációs iroda adománygyűjtő csapata minden nap azon dolgozik, hogy e-mailek és levelek ezreinek segítségével megteremtse közel 400 gondozott fiatal biztonságos gyermekkorához szükséges körülményeket. Az ő munkájuknak eredménye, hogy az SOS Gyermekfalvakban a nevelőszülők és a szociális szakemberek energiáikat a gyerekek fejlődésére koncentrálhatják. A támogatói levelekben a gyermekek életében történő legfontosabb eseményekről, kedves történésekről számolunk be. Ehhez a munkához keressük önkéntes segítő társainkat történetgyűjtő feladatra!

Feladat:
támogatói levelek történeteinek gyűjtése az SOS anyukáktól és apukáktól a területeken.

Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik:
– a történetek gyűjtéséhez elérhetőek az alábbi időpontok legalább egyikén: február 23-24., március 6., március 9-11.
– precízek
– elkötelezettek és lelkesek a szervezet célja iránt
– jó a fogalmazási és íráskészségük
– jó a kommunikációs készségük és szociálisan érzékenyek

Előnyt jelent:
tapasztalat hasonló munkában

A munkavégzés helye és ideje:
– a történetek gyűjtése valamelyik SOS gyermekfaluhoz kötött: Orosháza, Kecskemét vagy Kőszeg (a helyszínekre utazások szervezettek)
– a kiválasztott jelentkezőknek 2-3 órás önkéntes képzést tartunk február 21-án 17:30 vagy 22-én 8:00 órakor Budapesten, vagy szükség esetén egyénileg Skype-n keresztül.

Amit ajánlunk:
– jó ügy
– igazolható tapasztalat egy nemzetközi szervezetnél
– jó társaság
– igény esetén igazolás és értékelés az elvégzett munkáról

Amennyiben szeretnél szervezetünknél önkéntes lenni, kérjük jelentkezz online http://www.sos.hu/hogyan-segithet-on/cselekedjen/onkentesseg oldalon a kérdőív kitöltésével, motivációs leveled és önéletrajzod csatolásával, és írd a megjegyzés rovatba, hogy „történetek“!
Link: https://www.sos.hu/aktualis/allasajanlatok/onkentes-tortenetgyujto-budapest-kecskemet-kos

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.