kedd, május 22, 2018
Civil Hírügynökség

Ökotárs országjárás

2017-06-15 Esemény, Hírfolyam
okotarsLogo-151006

A Civilizáció kampányhoz kapcsolódva, június második felében az Ökotárs öt vidéki nagyvárosban szervez civil találkozókat, azzal a céllal, hogy felmérje a fővároson kívül működő szervezetek „kommunikációs környezetét”: megjelenési, megmutatkozási lehetőségeiket, szükségleteiket, ennek korlátait és fejlesztési irányait.

Mindezt azzal a céllal, hogy az elkövetkező fél évben a szervezetek igényeire szabottan tudjuk erősíteni a civilek láthatóságát és ismertségét helyben és térségi szinten is.

A civil szervezetek egyik legfőbb „vagyona”, értéke a hitelesség, a kitűzött célok következetes képviselete – ezek révén nyerhetik el az állampolgárok bizalmát és támogatását. A közelmúltban készült felmérések szerint az állampolgárok általában nyitottak a civil szervezetek irányába, de nagyon keveset tudnak róluk, céljaikról, működésükről. Világos, hogy maguknak a civileknek kell minél jobban és hatékonyabban bemutatniuk tevékenységüket a nyilvánosság előtt, meg kell erősíteniük kommunikációjukat minden lehetséges csatornán. Emellett fel kell készülniük arra is, hogy védekezzenek az esetleges lejáratás, befeketítés ellen.

Az igényfelmérés nyomán ehhez kíván segítséget nyújtani az Ökotárs (és partnerei) képzések és/vagy mentorálás formájába – az első lépéshez kérdőívet készítettünk, és civil vezetőkkel találkoztunk. A válaszok, vélemények és az országjárás során elhangzottak fényében fogjuk az elkövetkezőkben pontosítani a fejlesztési folyamatot és munkamódszereket.

Az országjárás állomásai:

Debrecen (Baross utca 16. – Alternatív Közösségek Egyesülete), június 16. péntek 10:00-13:00
Győr (Bartók Béla út 7. – Reflex Környezetvédő Egyesület), június 20. kedd 14:00-17:00
Szeged (Budapesti krt. 23 – Megálló Közösségi Ház), június 21. szerda 15:00-18:00
Miskolc (Szentgyörgy út 44, 3529 – Avasi Közösségi Kávézó), június 22. csütörtök 10:00-13:00
Pécs (Szent István tér 17. – Civil Közösségek Háza), június 26. hétfő 14:00-17:00
A találkozók nyitottak az érdeklődő civil szervezetek számára, előzetes bejelentkezés szükséges.

Bővebb információ: Oravecz Ágnes, oravecz.agnes@okotars.hu

 

Forrás: okotars.hu

Friss műsorok

Comments are closed.