kedd, április 23, 2019
Civil Hírügynökség

ÖKO-Sziget negyedszer

2018-03-19 Esemény, Hírfolyam
okosziget-180314

Idén negyedik alkalommal – a Víz világnapjához igazodva, március 22-23-án – szervezi meg Szigetmonostor Önkormányzata, az Ökológiai Művelődés Alapítvány, valamint az Outdoor Mission Kft. az általános iskolásoknak szóló egyik legnagyobb környezetvédelmi ismeretterjesztő rendezvényt, az ÖKO-Szigetet.

Helyszín: Szigetmonostori Faluház és Klímaközpont
Időpont: 2018. március 22-23.
Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök

A 2018-as ÖKO-Sziget megnyitó ünnepségének programját úgy állította össze a főszervező Outdoor Mission Kft., hogy a rendezvényre kilátogató felnőtteknek is szolgáljon új és hasznos információkkal. A március 22-én 11 órától kezdődő megnyitó programját – a szokásos szervezői beszédek mellett – a környezettudatos megoldási alternatívák jó gyakorlatait bemutató kerekasztal-beszélgetés, valamint egy Szigetmonostorról készült kisfilm (Szigetmonostor – A béke szigete) levetítése is színesíti.

DIÁKOKNAK SZÓLÓ KÖTÖTT ÉS SZABADON LÁTOGATHATÓ PROGRAMOK

A kötött programokra előre be kell jelentkezniük az iskoláknak. A legkisebbek, az 1-2. osztályosok, környezettudatos háztartás versenyben vesznek részt. A 3-4. osztályosok arról kapnak átfogó információt, hogy a tányérjukra került étel miből készül, mi lesz a sorsa az el nem fogyasztott ennivalónak, hogyan lesz az ismét része a körforgásnak. Az 5-6. osztályosok számára egy tanösvényt állítunk fel, amely 8 kiemelt környezeti problémán keresztül szemléletesen mutatja be, hogyan hatunk környezetünkre a fogyasztói szokásainkkal. Végül a legnagyobbak a Jövő városa című, a szervezők által kifejlesztett társasjáték révén azt tanulhatják meg, mennyi minden szükséges ahhoz, hogy egy város fenntartható módon működjön.

A szabadon látogatható programokat szakmai partnerek nyújtják: a CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Duna-Ipoly Nemzeti Park, a Humusz Szövetség, a Kisközösségi Program, a Magyar Természettudományi Múzeum, az MTA Ökológiai Kutatóközpont, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Maradék nélkül Programja, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Réthy Fashion.

További információ:
http://recity.hu/oko-sziget-negyedszer/

 

Forrás: humusz.hu

Friss műsorok

Comments are closed.