szerda, június 19, 2019
Civil Hírügynökség

Óbudai Piknik, Civil és Nemzetiségi Nap

2018-09-21 Esemény, Hírfolyam
piknik-180920

Az Óbudai Piknik, a kerületben működő civil szervezetek seregszemléjeként idén is kitűnő keretet teremt arra, hogy a helyi közösségek erejével és személyes döntésünkkel megkezdjük lebontani a nagyvárosokra jellemző, embereket egymástól elválasztó falakat.

Ez esetben szerencsére nem valamiféle megterhelő erőfeszítésre kell számítani, az Óbudai Piknik ugyanis egy igazán sokrétű, hétvégi szabadidős programot kínál, ahol az egymás felé nyitás első lépéseit szüreti felvonulás, különböző gyermek és sport programok, főzőverseny, piaci kóstolók, tánc és éneklés fogják könnyebbé tenni.

Esemény időpontja: 2018. szeptember 29.
Római-part – Rómaifürdő SE vízitelep: 1031 Bp. Nánási út 53. – Duna-part

Szervező: Rómaifürdő SE. és a Római SE.

Műsorvezető: Gaskó Balázs

9.45 Telepébresztő: fúvósok és mazsorettek
10.00 Napindító köszöntő, hivatalos megnyitó
A Balázs Lajos Óbudai Civil Díj átadása
A díjat átadja: Bús Balázs, Óbuda-Békásmegyer polgármestere
10.15 Apacuka Zenekar
A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl.
Duna-parti rétzene

11.00 Piacolunk: vendégségben a Nánási úti Piacon (1031 Bp. Nánási út 51.)
Vásári komédiások, gyermekműsorok, állatsimogató

Civil tér: A kerületi civil szervezetek mutatják meg magukat, a tevékenységüket. A civil téren játékokkal és játékos feladatokkal várják a látogatókat. Kézműves foglalkozások, arcfestés is a program része, ahogy a sportegyesületeknél a sportág-próba.

Hagyományőrző csoportok: A kerület nemzetiségi csoportjai a Piknik helyszínén felállított sátrakba invitálják a közönséget, ahol a hagyományaikat bemutató érdekességekkel, kézműves foglalkozással várják a betérőket, akik megízlelhetik a helyben készült ételkülönlegességeket is.
11.00 Fergeteges forgatag: vásári komédiások, mutatványosok, nemzetiségi tánccsoportok bemutatója

Bővebben: csaladinet.hu (https://www.csaladinet.hu/hirek/szabadido/programajanlo_(csaladdal_gyerekkel)/26950/obudai_piknik_civil_es_nemzetisegi_nap_-_2018_szeptember_29 )

 

Forrás: nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.