szombat, február 23, 2019
Civil Hírügynökség

Nyitottak vagyunk

nyitottakVagyunk-180117

Mit értünk el 2017-ben, és mi várható idén?

A nők és férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért

A tavaszi #virághelyett #virágmellett című videokampányunknak már az első két hétben több közel 300 000-es nézettsége volt. Arra kértünk ismert embereket és cégvezetőket, férfiakat és nőket, hogy saját élményeik alapján beszélnek róla, hogy mit és miért kérnének vagy adnának inkább idén virág helyett vagy mellett, olyasvalamit, ami egész évben pozitívan hathat.

A kampánynak aktualitást adott, hogy egy korábbi, a Gemius-szal végzett kutatásunk alapján Magyarországon 1 100 000 munkavállaló tartja sürgetőnek, hogy munkahelye tegyen érte: nők és a férfiak ugyanolyan esélyekkel és lehetőségekkel találkozzanak. Kutatások szerint igazuk is van, akár 84%-kal magasabb árbevétel arányos nyereséget is elérhetnek a cégek, ahol legalább három nő van a vezetőségi testületben.

A kampányt a Vodafone Magyarország Alapítvány támogatta. Videókat készített többek között a Vodafone, a Microsoft, a Prezi és az Auchan egy-egy felsővezetője is.

Az LMBGTQI emberek elfogadásáért

Nyáron több mint 120 cégvezető tartott velünk a Budapest Pride-ra, több tucat cég képviseltette magát céges csapatokkal, a BP már saját járművel csatlakozott hozzánk, így több mint 1000 fő tartott már induláskor a Nyitottak vagyunk közös járművével a felvonuláson. Emellett több tucat cég és szervezet szált be a #happyprideweek kampányunkba, és színezte szivárványosra a logóját, termékét, vagy tett ki zászlót az irodájában, hogy a felvonuláson kívül is kiálljanak a sokszínűségért.
Külön öröm volt látni, hogy a Budapest Pride-ot szervező Szivárvány Misszió Alapítvány idén kordonok nélkül biztosította a fantasztikus hangulatot!

Ma már elmondhatjuk, hogy Magyarországon már több mint 1000 olyan cég és szervezet működik, mely hisz benne, hogy mindenkit csak a tettei és teljesítménye alapján megítélni helyes, és üzletileg is megéri. Ez utóbbit számos nemzetközi kutatás is alátámasztja. Például egy 100 vezető megkérdezésével végzett nemzetközi felmérésben a megkérdezettek 89 százaléka úgy nyilatkozott, hogy minél nyitottabb a munkahelyi környezet, annál elégedettebbek a munkavállalók, és annál könnyebben dolgoznak együtt egymással.

Eközben Magyarországon minden második ember találkozott már hátrányos megkülönböztetéssel a munkahelyén. A munkatársak a romák után az LMBTQ közösség tagjait utasítják el leginkább, ha tehetnék, kb. 70%-uk nem választana leszbikus vagy meleg főnököt. A következő generáció viszont másként gondolkodik: miközben a KSH 2017-es adatai szerint 43 ezer betöltetlen állás van a versenyszférában, a 18 évesnél idősebb diákok 83 százaléka olyan munkahelyet választana, amelyikről tudja, hogy nyitott.

A nyitottságért tenni akaró cégvezetők, döntéshozók szakmai támogatásáért

Novemberben a második nemzetközi diversity konferenciánkon, az OPEN Conference-en több mint 160 cégvezető, HR, kommunikációs és marketingvezető vett részt, hogy bővítse a tudását, inspirációt merítsen, és kapcsolatokat építsen.

Azért, hogy előadást tartson a konferencián, ide utazott többek között Jonathan McBride, a BlackRock globális diversity & inclusion vezetője, aki Obama elnök HR vezetője is volt öt évig. A marketing keynote-ot a P&G régiós marketing vezetője, Malgorzata Rokita tartotta, aki Lengyelországból érkezett hozzánk – hogy csak néhány nevet említsünk a számos országból több mint 30 előadót felvonultató konferencia kapcsán.

Idén is készülünk
• Kampánnyal a nők és férfiak ugyanolyan munkahelyi lehetőségeiért
• A Budapest Pride apropóján kampánnyal az LMBTQI emberek elfogadásáért
• Üzleti döntéshozóknak szóló nemzetközi konferenciával: openconference.hu
• és még néhány meglepetéssel

Tartsatok velünk! Ha pedig kérdésetek vagy ötletetek lenne, be szeretnétek kapcsolódni a programokba, támogatnátok a munkánkat anyagilag vagy a szaktudásotokkal, írjatok nekünk az info@nyitottakvagyunk.hu -ra!

Addig is kövessetek minket a LinkedInen, Facebookon és Instagramon!

Üdv,
Miklós Melinda
ügyvezető

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.