kedd, június 19, 2018
Civil Hírügynökség

Nyitni kell a hátrányos helyzetű tehetségek felé

hallasserultEmbl-170719

A Munka-Kör Alapítvány szívesen támogatja a kiemelkedő művészeti tehetséggel rendelkező megváltozott munkaképességű személyeket. Foglalkoztat olyan munkatársakat a hallássérültek mellett, akik más érzékszervi fogyatékossággal rendelkeznek.

A szervezethez 5 évvel ezelőtt fordult egy látássérült ügyfél, akit jelenleg 8 órában tudnak foglalkoztatni. A fiatal énekművész és ökumenikus kántor kiváló zenei képességekkel rendelkezik. Évekig tanult Salzburgban, Herfordban, Pécsett, Budapesten és Vácott különféle főiskolákon éneket és zenét. Részt vett tehetségkutató versenyen,ahol a paraszupersztár döntő első helyezését érte el ének kategóriában, kül- és belföldi rendezvényeken szerepelt, és több évig dolgozott egyházi gyülekezetek kántoraként. Az énektanár mélyen elkötelezett a zene iránt. Bebizonyítja, hogy akarattal és kitartással sok mindent tehetünk fogyatékossággal élő emberként,ha keressük a lehetőségeket, és egyedülálló módon megmutatja, hogy a megváltozott képességű személyek is tudnak dolgozni,ha esélyt biztosítunk nekik rá.

A társadalom elutasító magatartása miatt nehezebben haladnak előre a pályán a megváltozott munkaképességű személyek: szorgalommal is kevesebb esélyük van a munkavégzésre, ami részben a nyitottság hiányának és az előítéleteknek köszönhető. Az Alapítvány ezért szeretné ösztönözni a munkaadókat, állampolgárokat, hogy keressenek lehetőséget a kiemelkedő tehetségű hátrányos emberek foglalkoztatására.

 

Forrás: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.