vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség

Nyílt napot tart az SOS Gyermekfalvak Kecskeméten

Hogyan lehet szeretni másnak a gyerekét? Milyenek a nevelőszülők mindennapjai? Hogyan lehet segíteni a szülők nélkül élő gyerekeknek? Az SOS Gyermekfalvak nyílt napján gyakorló nevelőszülőkkel és szakemberekkel beszélgethetnek az érdeklődők.

Minden gyerek számára a szülei jelentik a biztonságot, de vannak, akik valamilyen okból nem élhetnek velük. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek nyújt biztonságos, szerető otthont nevelőszülői családokban. A nevelőszülő olyan gyermekekről gondoskodik, akiket kiemeltek a vér szerinti családjukból, emiatt gyermekvédelmi gondoskodásba kerültek. Ennek oka lehet a gyermek súlyos elhanyagolása, bántalmazása vagy a szülők halála.

A gyerekek az SOS-ben nevelőszülőnél, családban nőhetnek fel, nevelőszülő, pszichológus, fejlesztőpedagógus és a különböző szakemberek együtt dolgoznak azon, hogy fa gyerekek eldolgozzák a hozott traumákat és behozhassák lemaradásaikat.

Bárki lehet nevelőszülő, aki kedvet érez ahhoz, hogy gyerekekkel foglalkozzon hivatásszerűen, és betöltötte a 24. életévét. Lehet nő, férfi, egyedülálló vagy házas, lehet mellette munkája, vagy vállalhatja akár főállásban is. A nevelőszülő maga dönti el, hogy hány gyereket vállal, lehet az 1, vagy akár 5 gyermek.

Az SOS Gyermekfalvak jelenleg is nevelőszülőket keres, akik Kecskemét 60 kilométeres körzetében, saját ingatlanukban fogadnák a gyermekeket, ezért nyílt napján betekintést enged az érdeklődőknek a nevelőszülők mindennapjaiba.

Időpont: 2019. március 22. 10 óra,

Helyszín: SOS Gyermekfalu, Kecskemét, Vízmű u. 22.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.