péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

NÓRA Támaszpont Klubnapok

NoraKlub-151210

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők körében végzett munkaerő-piaci kutatás eredményeiről, és arról a munkavállalásukat segítő módszerről volt szó az első NÓRA Támaszpont Klubnapon, melyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen dolgozott ki a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával.

Az érintett anyák ősszel részt vettek az ország több pontján szervezett képzéseken, melynek során az egyéni érdekérvényesítésben, a közösségi ügyekkel kapcsolatos együttműködésben segítették őket. Velük, a munkáltatókkal és a szakmai szervezetekkel egyeztetve került kidolgozásra az a speciális munkaerő-piaci modellprogram, mely segíti a célcsoport munkavállalását és munkahely-megtartását. A 2014-ben indult NÓRA Támaszpont Programba eddig több százan kapcsolódtak be a kutatásban, fókuszcsoportos beszélgetésekben, képzésen való részvétellel és további igény mutatkozott a rendszeres találkozókra.

“A NÓRA Támaszpont Klub résztvevői megerősítették, mennyire fontos számukra, hogy végre az ő ügyükkel, a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkavállalási esélyeivel, lehetőségeivel is foglalkozunk. A láthatatlanságból, az egyéni megküzdésekből szerzett közös tapasztalatok, és a közösen megfogalmazott szükségletek, javaslatok segítségével lehet kijutni.

Ezért a NÓRA Támaszpont Klubok minden hónapban, a sérült gyermeket nevelő nők számára fontos témák köré fognak szerveződni – mondta Kánya Kinga szakmai vezető.

További információ: http://www.motivacio.hu/, http://jol-let.com/

Kiadó: Motiváció Alapítvány

Forrás: OS-MTI

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.