kedd, május 22, 2018
Civil Hírügynökség

NÓRA Támaszpont Klubnapok

NoraKlub-151210

A fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők körében végzett munkaerő-piaci kutatás eredményeiről, és arról a munkavállalásukat segítő módszerről volt szó az első NÓRA Támaszpont Klubnapon, melyet a Motiváció Alapítvány és a JÓL-LÉT Alapítvány közösen dolgozott ki a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával.

Az érintett anyák ősszel részt vettek az ország több pontján szervezett képzéseken, melynek során az egyéni érdekérvényesítésben, a közösségi ügyekkel kapcsolatos együttműködésben segítették őket. Velük, a munkáltatókkal és a szakmai szervezetekkel egyeztetve került kidolgozásra az a speciális munkaerő-piaci modellprogram, mely segíti a célcsoport munkavállalását és munkahely-megtartását. A 2014-ben indult NÓRA Támaszpont Programba eddig több százan kapcsolódtak be a kutatásban, fókuszcsoportos beszélgetésekben, képzésen való részvétellel és további igény mutatkozott a rendszeres találkozókra.

“A NÓRA Támaszpont Klub résztvevői megerősítették, mennyire fontos számukra, hogy végre az ő ügyükkel, a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő nők munkavállalási esélyeivel, lehetőségeivel is foglalkozunk. A láthatatlanságból, az egyéni megküzdésekből szerzett közös tapasztalatok, és a közösen megfogalmazott szükségletek, javaslatok segítségével lehet kijutni.

Ezért a NÓRA Támaszpont Klubok minden hónapban, a sérült gyermeket nevelő nők számára fontos témák köré fognak szerveződni – mondta Kánya Kinga szakmai vezető.

További információ: http://www.motivacio.hu/, http://jol-let.com/

Kiadó: Motiváció Alapítvány

Forrás: OS-MTI

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.