péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

A nők és a futás: már közel 2.000 kitöltés!

LubicsSzilvia_180621

Nagy érdeklődés mellett zajlik a 21 Nő az egészségügyért alapítvány és a Budapest Sport Iroda (BSI) közös kezdeményezése: az első országos kutatást a nők és a futás témában. A kitöltések száma megközelíti a 2000-ret, és folyamatosan emelkedik! Lubics Szilvia hosszútávfutó és ultramaratonista, illetve Ónodi Eszter színésznő is megválaszolta már a kérdéseket.

A kutatás május 27-én, a 23. ALDI Női Futógálán indult, a kérdőív az alább linken elérhető, június 30-ig lehet kitölteni!

http://kerdoivem.hu/kerdoiv/1000808403/

„A kérdőíves kutatásunk azok számára is ösztönzést jelent, akik beszélnek ugyan az egészségről, de még nem szánnak időt magukra. Szeretnénk MINDENKIT arra biztatni, hogy szakítsanak ki a hétköznapokból csak fél órát, és kezdjenek el gyalogolni, futni, mozogni. Örömmel tapasztaljuk a kérdőívünk iránti nagy érdeklődést, azt látjuk, hogy a nők nagyon elkötelezettek tudnak lenni és ez kihat az egész család életére. Mi magunk is kíváncsiak vagyunk, hogy az értékelés milyen eredményeket hoz, természetesen mindenről részletesen beszámolunk” – fogalmazott Kertész Éva, a 21 Nő az egészségügyért alapítvány ügyvezetője.

A Budapest Sport Iroda (BSI) is éppen a téma aktualitása miatt karolta fel a kezdeményezést. A BSI adatai is azt tükrözik, hogy az az utóbbi 10 évben – kortól függetlenül – egyre több magyar nő választja a feltöltődésre, kikapcsolódásra, illetve inspirálódásra a futást, mint egyszerű, egészséges és sportos megoldást. Nem a távok hossza, vagy a percekben mérhető teljesítmény a mérvadó, hanem a futás nyújtotta élmény a legfontosabb. Ezt támasztja alá a május 23-i ALDI Női Futógála sikere is, amelyen közel 8300 hölgy rajtolt!

„Kijelenthetjük, hogy a 21. századi nő a futást választotta. A női sokszínűséghez igazítottuk a távokat is, így mindenki megtalálta a kedvének és a kondíciójának megfelelőt. Évek óta tapasztaljuk, hogy növekszik a női nevezők száma, és ezért is várjuk kíváncsian a kutatás eredményét, hogy megtudjuk ennek a tendenciának a hátterét, az okait. A
női futógálára idén a legidősebb nevező a 80 éves Fodor Albinné volt, aki sokaknak mutatott példát, és vitathatatlanul meghozta a kedvet a mozgáshoz” – összegezte a verseny sikerét Kocsis Árpád, ügyvezető versenyigazgató a BSI részéről.

3+1 érv a futás mellett

1. Közös hobbi, összetartó erő
A mindennapi stressz levezetésre az egyik legjobb megoldás a mozgás, a futás főleg csapatban!
2. Inspiráló energia
Aki egyensúlyban van önmagával, az könnyebben, hatékonyabban nyújt környezetének ösztönzést.
3. Énidő
Mindenkinek jár napi fél óra mozgás, amikor minden kitisztul, és a helyére kerül.

+1. Példamutatás
Adjuk tovább a mozgás, és az élet örömét!

A BSI több mint 30 éve és évente közel 150 ezer futónak nyújt lehetőséget és szakmai támogatást önmaga megmérettetésére, közösségben futásra, a célba érés örömének megélésére és az egészség megőrzésére.

A 21 Nő az egészségügyért alapítója a Hungaropharma Zrt. A civil szervezet híd az egészségügy és a kommunikáció között, célja az egészségtudatosság fejlesztése, a lakosság egészségügyi ismereteinek bővítése a magyar egészségügy 21 női prominens szereplőinek közreműködésével.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.