vasárnap, május 20, 2018
Civil Hírügynökség

Női Liga – Összefogás a női egészségért

noiliga1-180312

A női egészségmegőrzés területén dolgozó 5 civil szervezet 2018. március 8-án a Parlamentben megrendezett Hölgy-Válasz Nőnapi Konferencián jelentette be összefogását. A négy női egészséget érintő témával foglalkozó öt civil szervezet összefogása azért jött létre, hogy a lehető legszélesebb körben tudják edukálni a magyar nőket és társadalmat az egészséget érintő kérdésekben.

5 civil szervezet, 4 ügy – a női egészség megőrzéséért
Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen és a Mellrákinfó Egyesület mottója: „Beszélni kell a mellrákról, mert korai stádiumban felismerve igen magas arányban gyógyítható!” Magyarországon évente 7000 nőnél diagnosztizálnak mellrákot, ebből 2000 eset végződik halállal a késői felismerés miatt!

A Női Egészségért Alapítvány azért dolgozik, hogy az endometriózist korai stádiumban felismerjék, hogy elkerülhetőek legyenek a súlyos, életminőséget romboló műtétek és a meddőség. Magyarországon több, mint 200.000 nőt érint a meddőség vezető okaként jegyzett nőgyógyászati betegség.

A Mályvavirág Alapítvány célja, hogy egyetlen nő se halljon meg méhnyakrákban, hisz ez az egyetlen gyakori daganattípus, amely közel 100%-ban megelőzhető és mégis egyre fiatalabb korban üti fel a fejét; évente 400 nőt veszítünk el a betegség miatt.

A Babagenetika Egyesület küldetése a kismamák és a családok felkarolása, a genetikai vizsgálatok minél szélesebb körű megismertetése, az, hogy minden kismamának alanyi jogon és ingyenesen lehetősége legyen igénybe venni a várandósság alatti korszerű genetikai vizsgálatokat. Amellett, hogy minden édesanya és édesapa megfelelő időben hiteles tájékoztatást kapjon, szívügyük, hogy segítő kezet és lelki támogatást nyújtsanak, reményt hozzanak nekik a nehéz helyzetekben.

„A Női Ligát azért hoztuk létre, hogy egyesítve erőinket, tudásunkat, tapasztalatainkat minél több nőhöz szóljunk” – mondják egybehangzóan a szervezetek képviselői.

A szervezetek a családok évében 2018-ban azért dolgoznak immáron összefogva, hogy a leggyakoribb női megbetegedések (endometriózis, méhnyakrák, petefészekrák, mellrák) és a babagenetika területén közösen támogassák a nők egészségét, mind az érdekérvényesítés, az edukáció, mind pedig az egészségmegőrzés területén. Mindezt hitelesen, szakmai támogatás mellett teszik, terveik szerint összekötő kapocsként az Egészségügyi Minisztérium, orvosok, az érintettek és a lakosság között.

Az összefogás 2018. március 8-án elindult a nők és a családok megmentéséért, az egészségünkért!

„A Női Ligát azért hoztuk létre, hogy egyesítve erőinket, tudásunkat, tapasztalatainkat minél több nőhöz szóljunk. Hogy segítsük a megelőzést, a korai felismerést és támogassuk az érintetteket” – mondta Salamon Adrien, a Női Egészségért Alapítvány elnöke.

„Hiszek a társadalmi összefogás és a pozitív példamutatás erejében, és büszke vagyok arra, hogy elindult ez a kezdeményezés és a többiekkel együtt kiállhatok a nők és családok érdekeiért” – tette hozzá Sevcsik M. Anna.

Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány vezetője kiemelte: „Nagyon fontos, hogy egymás között is tudjuk irányítani a nőket, hiszen előfordul, hogy az egyik betegség után jön a másik, akár társbetegségként is, vagy egy mellrákkal érintett nő hozzánk fordul. Az együttműködés miatt minden érintett könnyebben jut el a megfelelő helyre, hogy specifikus segítséget kapjon.”

„Érintett nőként és a Mellrákinfó Egyesület alapítójaként nagyon nagy erőt érzek ebben az összefogásban, mely példaértékű. Hiszem, hogy a többi szervezettel együttműködve, a szakmával karöltve még több nőnek tudunk segítséget nyújtani – hangsúlyozta Halom Borbála.

“A női betegségekkel foglalkozó szervezetek összefogása jól mutatja, hogy az egészséget komplexen kell nézni. A közös programok jó lehetőséget teremtenek a több témát érintő információátadásra; ügyeink együttes képviselete erősíti egymást” – mondta Jó Marianna, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen vezetője.

 

Forrás: babagenetika.info

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.