csütörtök, május 23, 2019
Civil Hírügynökség
palyazat-160114

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány Nincs B-Terv elnevezéssel pályázatot ír ki kis- és középméretű civil szervezetek számára.

Pályázatok benyújtásának módja:
Kizárólag postai úton ajánlott küldeményként
NoPlanetB” Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57. I. em.
Határidő: 2018. június 29.
Elnyerhető összeg: max. 18 millió Forint

CÉLCSOPORTOK
• Civil szervezetek, melyek a klímaváltozáshoz kapcsolódó veszélyekre hívják fel a figyelmet és készen állnak arra, hogy tegyenek azért, hogy a magyar társadalom ellenálló képessége javuljon ezekkel szemben (SDG 13)
• Civil szervezetek, melyek a fenntartható fejlődés témában dolgoznak azért, hogy motiválják a civil társadalmat, elsősorban a fiatalokat, arra, hogy aktív résztvevői legyenek, a fenntartható gyakorlatok alkalmazásának, valamint ösztönzik a fenntartható viselkedési mintákat (SDG12)

TÁMOGATHATÓ CÉLKITŰZÉSEK
• Sürgős lépések megtétele a klímaváltozás és hatásainak leküzdésére (SDG 13)
Innovatív oktatási módszerekkel, tájékoztató kampányokon keresztül sarkal a fenntartható környezeti célok megvalósítására.
Felhívja a figyelmet a klímaváltozás kedvezőtlen hatásaira és jó gyakorlatokat terjeszt el a környezeti alkalmazkodóképesség megerősítésére.

• Fenntartható fogyasztási és termelési minták kialakítása (SDG12)
A civil társadalom képzésére irányuló tevékenységek, a felelős fogyasztás, termelési minták kialakítását és megismerését bemutató tevekénységek oktatása azért, hogy az ökológiai lábnyom csökkentése egyéni szinten megvalósuljon

A civil társadalom részére bemutatják a fenntartható fejlődést és a természettel harmóniában megvalósítható életstílust.
A helyi termelést, a fenntartható életvitel népszerűsítését, mint például a fenntartható energiaforrások használata, a fair kereskedelem és fogyasztási minták.

Lehetséges tevékenységek és témák:
motivációs tájékoztató anyagok, nyilvános népszerűsítő akciók és bemutatók, médiakampányok, iskolai előadások, kiállítások, tudatosságnövelés és globális oktatásra irányuló tevékenységek

A pályázati dokumentáció az alábbi weboldalról érhető el: https://hu.noplanetb.net

 

Forrás: www.nonprofit.hu

Friss műsorok

Comments are closed.