szombat, június 23, 2018
Civil Hírügynökség

Nemzetiségi programok Pécsett

TotalArtNemzetkoziMuvEgyLogo

A POSZT ideje alatt látogatható Pécs egyik kedvenc, tudományos komplexumában a “Pécsi Nemzetiségi Körkép” 2014 rendezvénysorozat összefoglaló kiállítása, a sétáló utcában a Baranyai Nemzetiségi Körkép szlovák-szlovén-román összeállítás színesíti Pécs kultúráját.

 

A Total Art Egyesület kiemelt célja Pécs kulturális értékeinek növelése, a művészeti élet támogatása, kiemelt figyelmet fordít a nemzetiségek életének és kultúrájának bemutatására.

Az Egyesület szervezésében létrehozott “Pécsi Nemzetiségi Körkép” 2014 évi rendezvénysorozat a városunkban élő nemzetiségek életét mutatta be a képző- és iparművészet, a zene, az irodalom, a tánc, illetve egyéb művészetek területén, érintve a hagyományokat is.

A nemzetiségek jelenléte Pécsett és Magyarországon meghatározó, de vitathatatlanul Pécsen él a legtöbb. Már azzal is egyedülálló a város, hogy tíz nemzetiségi önkormányzattal (roma, horvát, ukrán, szerb, német, lengyel, örmény, ruszin, bolgár, görög) rendelkezett 2014-ben.

A Total Art 2015-ben megyei szinten folytatja a nemzetiségi programokat a “Baranyai Nemzetiségi Körkép” keretén belül. Áprilisban a bolgárok, a ruszinok életéről és nemzetiségi kultúrájáról láthattak érdekes kiállítást, míg májusban a lengyelekről.

Június elejétől látogatható a “Baranyai Nemzetiségi Körkép” – szlovák szlovén-román kiállítás Pécsett, ahol többek között egy érdekes fotókiállítás is a tárlat része, először a nyilvánosság előtt Pécs város 1780.évi szabad királyi oklevele, Mária Terézia aláírásával.

Forrás: MTI-OS

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.