vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

Nem rinyáltak, cselekedtek a pilisborosjenőiek

faultetes-180522

Sikeresen zárult a közösségi faültetés Pilisborosjenőn. A helyi lakosok, civil szervezetek és földtulajdonosok példamutató összefogásával mostantól hosszú évtizedekig 31 magas kőris és 2 ezüstlevelű hársfából álló fasort díszíti a Teve sziklához vezető utat.

“A legjobb időpont faültetésre 20 éve volt, a második legjobb ma van!” – tartja a kínai mondás. A pilisborosjenői kőris fasor ültetését e kínai mondás és a MOL Magyarország – Ökotárs Alapítvány Zöldövezet nevű pályázata is inspirálta.

A tervezés 2017 novemberben kezdődött és idén márciusban tették közzé örökbefogadási felhívásukat Pilisborosjenő lakói felé. Két nap alatt 30 örökbefogadó család jelentkezett, akik pénzt, időt rászánva, a fenntartás felelősségét is vállalva, tevékeny részesei akartak lenni a faültetésnek.

A honos magas kőris és ezüst hárs fákból álló fasor 33 fájának beszerzési és az ültetés kapcsolódó költségeinek árát helyi lakosok örökbefogadási díj formájában fedezték: 44 család fizetett be egyenként 20.000 Ft-ot. Ebből fedeztük a költségeket (összesen 670 270 Ft-ot), az örökbefogadónk a költségeken felül megmaradó részt (4770 Ft/örökbefogadó) pedig Pilisborosjenő közterületeinek fásítására létrehozott alap számára ajánlották fel – tájékoztatta a greenfot Tömöri Balázs, helyi szervező.

 

Forrás: greenfo.hu

Friss műsorok

Comments are closed.