szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség

„Nem adom fel!”

Több civilszervezet összefogásával jótékonysági estet rendeznek egy izomsorvadásban szenvedő fiatalember mindennapjainak megkönnyítése érdekében.

 

 

Szalkai Dávid, aki a közelmúltban töltötte be 25. életévét Kazincbarcika mellett, Mucsonyban él családjával. Születésétől fogva izomsorvadásban szenved, ágyhoz vagy kerekesszékhez és lélegeztetőgéphez kötve éli a mindennapjait. Ennek ellenére vidám, optimista és törekvő, hiszen nemcsak az általános iskolát végezte el, hanem barátai, családja és az iskola támogatásával le is érettségizett. Ez pedig óriási dolog, nem véletlenül hívják Dávidot nagy küzdőnek és kis hősnek…

Pedig folyamatosan gondozásra szorul, az elmúlt egy évben hosszú hónapokat töltött kórházban egy súlyos szövődmény miatt. Kitartásának és a gondoskodásnak köszönhetően azonban már újra otthon tölti a mindennapjait; s így a 25. születésnapját is szeretteivel, barátaival ünnepelhette, akárcsak egy teljes életet élő, átlagos fiatal. Pedig Dávid korántsem nevezhető átlagosnak, sem a betegségét, problémáit, sem pedig fantasztikus erejét, optimizmusát tekintve.

Ami viszont aggasztó, hogy gyógykezelése sajnos már meghaladja családja anyagi lehetőségeit, erejét, hiszen saját otthonában majd kórházi körülményeket teremtve kell ápolni, gondozni. A civilek által kezdeményezett Jótékonysági Est tehát sokat segíthet a család mindennapjainak könnyebbé tételében.

Az Újkazinci Baráti Kör szervezésében és a Gyógyító Jószándék Alapítvány, a La Cosa Nostra kreatív csoport, valamint a Blues Barátok Csoport együttműködésével létre jött „NEM ADOM FEL!” című JÓTÉKONYSÁGI EST május 29-én, a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központban lesz. Belépőjegy nincs, a helyszínen a szervezők adományjegyeken keresztül gyűjtenek támogatást Szalkai Dávid gyógykezelésére.

A Jótékonysági Est zenés műsorában olyan amatőr és profi művészekkel találkozhat a nagyközönség, akik karitatív módon, önzetlenül szeretnék támogatni ezt a nemes ügyet. A közreműködők: Bandula Judit & Nagy József, Flash Táncstúdió, In Aeternum Gospel Énekegyüttes, Kottner László & Tamás, Mikó Nikoletta & Mikó László, Miskolci Illés EmlékZenekar, New Bacon Zenekar (Ózd), Polgári László, SINOSZ B-A-Z Megyei Szervezetének Jelnyelvi Flash-mob csapata, Svéd Mátyás & Pécsi Máté & Deme Soma.

A rendezvényről folyamatosan frissülő információkat a Dávidért létrehozott közösségi csoportban olvashatnak: Facebook/Veled vagyunk Dávid!
Forrás: MTI-ÖS

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.