péntek, június 22, 2018
Civil Hírügynökség

Neked munka, nekem álom!

nekedMunka-180103

Ismét lehet jelentkezni az országos Neked MUNKA, nekem ÁLOM! programra, mely 2017-ben országos méretűvé szélesedett, és hatalmas sikereket ért el.

Az országos program keretében fogyatékos emberek 2018. március 20-án eltölthetnek egy fél napot egy számukra érdekes, általuk kiválasztott munkahelyen, munkakörben, úgy, hogy egy konkrét kolléga napját követik nyomon. A munkahelyeket, munkaköröket a bevont fogyatékos emberek igényei, ötletei alapján keresik meg, így garantálva, hogy mindenki olyan munkahelyre jusson el, ami őt érdekli.

A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező fogyatékos látogatónak. A találkozás során nem hagyják egyedül a résztvevőket, a fogyatékos embereket felkészített kísérők (alapítványunk munkatársai ill. önkéntesek) kalauzolják a munkahelyekre, és szükség és igény esetén támogatják a helyszínen a folyamatot.

A program célja nem a munkaközvetítés, hanem a tapasztalatszerzés, a személyes találkozás, egymás megismerése. Olyan személyes találkozások, beszélgetések létrejöttében bíznak, melyek segítik a fogyatékosságot övező téves elképzelések, előítéletek lebontását, és kiinduló pontul szolgálhatnak a valós nyílt munkaerő-piaci foglalkoztatás és befogadás felé. Arra kérik Önt, amennyiben van a látókörében olyan fogyatékkal élő ember, aki szívesen csatlakozna egy ilyen programhoz, segítse az ő jelentkezését.

A programra bármely fogyatékossággal rendelkező, akár álláskereső, akár dolgozó fogyatékos ember is jelentkezhet. Elsősorban nagykorú résztvevők jelentkezését várják.

A programról részletesen itt – http://nekedmunka.hu/ – lehet tájékozódni.
Jelentkezni ezen a linken – http://nekedmunka.hu/ – lehetséges.
Jelentkezési határidő: 2018. január 15.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehetséges:
Biró Veronika
biro.veronika@salvavita.hu
Tel: +36-1-323-1256
Mobil: +36-70-398-5042

 

Forrás: aosz.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.