szerda, március 20, 2019
Civil Hírügynökség

Negyedszerre is „Ön választ, mi segítünk”

tescoOnvalaszt-180220

Ismét meghirdeti „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programját a Tesco. A környezetszépítő, közösségépítő és képességfejlesztő kezdeményezések megvalósulását támogató programot immár negyedik alkalommal indítja el az áruházlánc, és ezúttal még több szervezet kaphat segítséget projektjének megvalósításához.

Idén valamennyi, a szavazási szakaszba bekerülő szervezet és programja nyerhet, mégpedig egyenként 100, 200 vagy 400 000 forint összegű támogatást. Az érdeklődő szervezetek 2018. február 19-től március 29-ig adhatják be pályázatukat a program weboldalán.

A Tesco 2016-ban indította el az „Ön választ, mi segítünk” programot azzal a céllal, hogy olyan közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai élnek. 2017 őszén az áruházlánc a közösségi, baráti társaságok számára is megnyitotta a jelentkezést, majd a most induló, negyedik fordulóban mindegyik szavazási szakaszba jutott ötlet megvalósítását támogatni kívánja. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400 000 forintot kap projektjének megvalósításához, míg a második helyezettek 200 000, a harmadikak pedig 100 000 forint támogatásban részesülnek.

Az „Ön választ, mi segítünk” programban a Tesco vásárlói választják ki, mely projektek érdemlik meg az első, a második és a harmadik helyezettnek járó támogatást. A magyar vásárlók az eddigi 3 fordulóban összesen több mint 8 millió szavazattal bizonyították, hogy fontos számukra a helyi ügyek támogatása – legyen szó akár terápiás kutyák kiképzéséről, játszóterek, közösségi parkok megszépítéséről, vagy fiataloknak szóló elsősegélytanfolyam indításáról.

Az aktuális pályázati kiírásra 2018. február 19. és március 29. között, országosan 61 körzetben várja az áruházlánc a pályázatokat. A pályázatra jelentkezni az „Ön választ, mi segítünk” program weboldalán ( https://tesco.hu/kozosseg)/ ) lehet. A pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik majd, és a szakértői bírálat alapján kerül ki körzetenként az a két-három szervezet, amelyeknek programja továbbjuthat a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról már a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a 400, 200 és 100 ezer forint értékű támogatást. A vásárlók 2018. május 7. és június 4. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat pedig június végén hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ, valamint a 2016-os és 2017-es pályázatok nyertesei elérhetők a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes!
A Tesco 206 magyarországi áruházában hetente átlagosan 3 millió vásárlót szolgál ki friss élelmiszerrel, közel 20 000 munkatársat foglalkoztat Magyarországon, és ezernél is több helyi szállító számára nyújt üzleti lehetőséget. Az értékteremtés megjelenik társadalmi szerepvállalásában is, amiben a helyi közösségek fejlesztésére, támogatására helyezi a hangsúlyt. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület platina fokozatú támogatójaként már 139 áruházából adja át napi rendszerességgel az élelmiszerfelesleget. 2014 szeptemberétől 2017 decemberig összesen több mint 4,7 milliárd forint értékben, több mint 10 400 tonnányi termékkel támogatta a rászorulókat. Élelmiszer-mentő programja 2016-ban Felelős együttműködés kategóriában elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat. 2016-ban hagyományteremtő céllal elindított „Ön választ, mi segítünk” országos pályázata, amely során vásárlói szavazzák meg, hogy közösségükben milyen programokat támogasson a Tesco, az elindítás évében Leginnovatívabb támogatói program kategóriában a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetések Díjának fődíjasa lett. Több éve stratégiai partnere a Magyar Vöröskeresztnek és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek, így hátrányos helyzetű családokat felkaroló, fiatalokat fejlesztő kezdeményezéseket, adománygyűjtő vagy véradó programokat is támogat.

További információ:
www.tesco.hu
www.tescomagyarorszag.hu

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.