vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség

Négy országból 5122 plakátterv érkezett

2019-01-16 Hírfolyam
orpheusPlakat-190115

Október 4. az Állatok Világnapja alkalmából Állatbarát Plakátpályázatot hirdetett az Orpheus Állatvédő Egyesület. Olyan állatvédelmi témák ihlették alkotásra a gyermekeket és a felnőtteket, mint pl. a cirkusz, a kísérleti – laboratóriumi állatok, a bundagyártás, a sintértelepek, az állatmenhelyek, a felelős állattartás, házi kedvencek, a gazdasági állatok, a természet állatai.

Az alkotások legjava érdemes lehetett volna a jutalmazásra. A legjobbnak ítélt 28 alkotó értékes díjazásban részesült, összesen félmillió forint összértékben kaptak az oklevél mellé díjakat, vásárlási utalványokat. Az alkotások megismerhetőek a www.zug.hu Állatbarát Web Kuckó oldalon.

Felelős állattartásra nevelés
A kilencvenes évek óta intenzív környezetvédelmi szemléletformáló munkát folytat az Orpheus Állatvédő Egyesület. A cél az, hogy a felelős állattartás beépülhessen a lakosság mindennapjaiba. Egy olyan világ kialakításában veszünk részt ezáltal, ahol fontos az érezni – szenvedni képes élőlényekre az odafigyelés, legyen az gazdasági haszonállat vagy házi kis kedvenc – fogalmazott Seres Zoltán, az egyesület vezetője.

Kép: Kovács Orsolya, 20 éves, Hajdúhadház

 

Forrás: Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület

Friss műsorok

Comments are closed.