vasárnap, augusztus 25, 2019
Civil Hírügynökség

Nagyböjt idején népszerűsítik a halfogyasztást

halak-170329

Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.

A haltermelők országos érdekképviselete fel szeretné hívni az emberek figyelmét, hogy a keresztény kultúrában böjti ételként fogyasztott hal pozitív élettani hatással bír. A halhús könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú, vitaminokban gazdag táplálék, továbbá tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, ezen felül a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg.

A MA-HAL kiemelt célja, hogy Magyarországon növekedjen az egy főre eső halfogyasztás, ami jelenleg csupán 6.4 kg/év, ebben lehet segítségre a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, ami lendületet ad az ágazat fejlődésének. A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet a facebook oldalán, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL)

Friss műsorok

Comments are closed.