hétfő, július 22, 2019
Civil Hírügynökség

Muzsikál az erdő 2019

2019-06-25 Esemény, Hírfolyam
MuzsikalAzErdo-190624

Szakvezetéses erdei sétákat, klasszikus és népzenei koncerteket is kínál a Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok június 29. és július 7. között a Mátra lábától a Kékestetőig kilenc erdei helyszínen.

A rendezvény fő célja, hogy a résztvevőket a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítsa, emellett az idei évben hangsúlyt kap az egészséges életmód, az egészségtudatosság, a testi-lelki egészség egyensúlya – mondta el Szabó Lajos erdőmérnök, főszervező a rendezvény programjait ismertető sajtótájékoztatón Budapesten.

A Muzsikál az erdő – Mátrai Művészeti Napok helyszíne lesz Tar-Fenyvespuszta, Gyöngyöstarján-Fajzatpuszta, Abasár, Salgótarján-Eresztvény, Mátraverebély-Szentkút, Pásztó-Mátrakeresztes, Szurdokpüspöki, Gyöngyöspata és Kékestető.
A programok közt szakvezetéses erdei séták, klasszikus, dzsessz és népzenei koncertek, ismeretterjesztő előadások, kiállítások, gyermektáncház, táncszínházi produkció, borkóstoló és helyi termékek bemutatója is szerepel, valamint a zárónapon felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász Összetartás plakettjét – fűzte hozzá a főszervező.

Az erdei koncerteken fellép mások mellett a Misztrál Együttes, az In Medias Brass Rézfúvós Quintet, a Duna Szimfonikus Zenekar, a Cimbaliband, Csík János és a Mezzo, valamint Fassang László és Szokolay Dongó Balázs, a Muzsikás és a Kaláka együttes.

A főszervező kitért arra is, hogy az idén 16. alkalommal megvalósuló rendezvény a különböző korosztályokat megszólító programsorozat szórakoztató jellege mellett igényes, valódi értékeket képvisel és közvetít. Szabó Lajos felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptemberben rendezik meg a Muzsikál az erdő a Körösök völgyében elnevezésű sorozatot Gyula térségében és egy napra a Partiumban.

Dátum: 2019. június 29. – 2019. július 07.
Helyszín: Mátra
URL: részletes programok >>> https://www.programturizmus.hu/ajanlat-muzsikal-az-erdo.html

 

Forrás: greenfo.hu

Friss műsorok

Comments are closed.