hétfő, február 18, 2019
Civil Hírügynökség

Munkában a sün kommandó

sundiszno-180710

Folytatja Sünmentő Programját a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete. A nyár folyamán esténként egyre több tüskés hátú szaladgál a városokban, így fontos, hogy minél több ember megismerje szokásaikat, életterüket.

Balogh Ernő, az egyesület elnöke elmondta, online és telefonos tanácsadással is segítenek, például abban, hogy mi a teendő, ha sünnel találkozunk, vagy mit kell tenni, ha sérült állatot találunk. Mindemellett a Sünmentő Kommandó segít az esetleges mentési feladatokban, az elhelyezésben és gondozásban is. Hozzátette, idén már több sünit mentettek meg, most legutóbb például Szegedről vettek gondozásukba egy sérült sünt, akinek az életéért jelenleg is küzdenek.

Jó tanácsok az állatvédőktől

A sünik éjszakai állatok, így ha napközben találkozunk eggyel könnyen lehet, hogy valami baja van, nem árt tehát állatorvoshoz vinni. Igaz ez a kölykökre is.

Fontos, hogy csak vastag kesztyűben szabad megfogni őket. Bár többnyire jámbor, barátságos állatok néha előfordul, hogy harapnak, arról nem is beszélve, hogy tüskéik igencsak szúrósak.
Sajnos a sünök gyakran az autóutakra is kitévednek. Ha egy elgázolt, sérült állatot látunk, ne menjünk el mellette. Ha tehetjük, azonnal vigyük orvoshoz.

A kertekbe betévedt állatokat megetethetjük gilisztával, tücsökkel, vagy valamilyen bogárral, inni azonban csak vizet szabad adni nekik. Tejet semmiképp!

És ami a legfontosabb: a sünök napközben a fészkükben alszanak és a telet is ott alusszák végig. Soha ne zavarjuk meg őket! Ha egy fészeknyi kölyökre bukkanunk, őket is hagyjuk békén, mert az anyjuk elhagyhatja őket!

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.