hétfő, március 19, 2018
Civil Hírügynökség

Mosolyszoba a kovácsházi gyermekekért

aprocska-170127

A Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központban az Aprócska Mosolyokért Alapítvány segítségével egy Mosolyszoba került kialakításra a gyermekek hasznos és szórakoztató időtöltése céljából.

A Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központban adott volt egy foglalkoztató helyiség, ami nem igazán bővelkedett játék lehetőségekben. A berendezése állandóan változott: ki- és behordták az asztalokat, székeket, attól függően, hogy éppen mire is használták a bejövő gyermekekkel és fiatalokkal.

2016. őszén keresték fel Varga Gusztáv polgármestert az Aprócska Mosolyokért Alapítványtól, így jutott el ez a lehetőség az intézményhez, hogy egy, a mai generáció számára is érdekes, hasznos időtöltést garantáló Mosolyszoba kerülhessen kialakításra. 2016. novemberében kezdték a közös munkát az Aprócska Mosolyokért Alapítvány alapító tagjával, Seregley Ákossal.

Felmérték a helyiség adottságait, az eddigi tapasztalataik alapján megbeszélték, hogy minek is örülnének a gyermekek, illetve az Alapítványnak milyen játékeszközök állnak rendelkezésre.

2017. január 4-én végleges elhelyezésre került valamennyi eszköz és játék. Amit adományokból és vásárolt eszközeikből biztosított számukra az Alapítvány: 109 cm átmérőjű LG LED tv fali konzollal; 1 dohányzó asztal, melyen elhelyezték az Xbox játékkonzolt és tartozékait; 1 elektromos fali darts, 1 játszó szőnyeg. A Mosolyszobában a gyermekek rendelkezésére állnak továbbá társasjátékok, kirakók, lehetőség van kézműves foglalkozásokra, mozgásos játékokra.

A gyermekek számára természetesen mindennap nyitva áll a Mosolyszoba, de arra figyelnek a Központ munkatársai, hogy ez a tanulás, az iskolai teljesítmény rovására ne menjen. Már az átadás délutánján két gyermek nagy örömmel vette igénybe az új játékteret.

További együttműködést is megbeszéltek az Aprócska Mosolyokért Alapítvánnyal: a nyári szabadidős programjaikat és a Mezőkovácsháza Város által biztosított Nyári Napközis tábort is színesebbé teszik közreműködésükkel. Feltételezik, hogy az iskolai szünetekben válik igazán teltházzá, és épp ezért most egy / nem túl szigorú/ Házirend kialakításán dolgoznak.

 

Forrás: hir6.hu

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.