szombat, augusztus 24, 2019
Civil Hírügynökség
gyerekgyogyito-190606

A MOL Gyermekgyógyító Program a krónikusan beteg, fogyatékkal élő vagy a lelki egészség szempontjából veszélyeztetett gyerekek gyógyulását, rehabilitációját elősegítő élmény- és művészetterápiás programokat támogat.

A MOL Gyermekgyógyító Program olyan nonprofit szervezeteket támogat, amelyek krónikus betegségben szenvedő, fogyatékkal élő gyerekek, vagy a lelki egészség szempontjából rizikócsoportba sorolható gyermekek és serdülők pszicho-szociális rehabilitációjával foglalkoznak. A pályázat keretében a szervezetek élmény- és művészetterápiás programjaikhoz nyerhetnek támogatást.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a krónikusan beteg gyerekeknek a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni. A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2019-ben is várjuk a civil szervezetek pályázatait!

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. június 30. éjfél!

A pályázatokat kizárólag online módon lehet benyújtani. Regisztráció és pályázatok benyújtása:
https://opa.molalapitvany.hu

Kérjük, hogy először a szervezet képviselője magánszemélyként regisztráljon és utána regisztrálja szervezetét!

Pályázatok feltöltése előtt kérjük, hogy olvassa el a részletes felhívást és projektjét azt az alább letölthető mintaűrlapon dolgozza ki és készítse elő!
Pályázni minden olyan költségre lehet, amely a terápiás programokkal kapcsolatban felmerül.

2018-ban 39 szervezet kapott támogatást közel 47 millió forint értékben.
A MOL Gyermekgyógyító Program 2005 óta összesen több mint 440 rehabilitációs programot tudott támogatni a gyermekegészségügy területén. Az eddigi támogatások nagysága meghaladja a 620 millió forintot.

További részletek itt: https://www.molalapitvany.hu/cikk/gyermekgyogyito?utm_source=nonprofit&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=neo_mol_gyermekgyogyito_2019

 

Forrás: molalapitvany.hu

Friss műsorok

Comments are closed.