péntek, szeptember 21, 2018
Civil Hírügynökség

MókaMatek Strand tábor

mokamatek-170726

MókaMatek – matematika a mozgáson keresztül.

Nincsenek feladatok, dolgozatok, elmélet, csak játszunk és jól érezzük magunkat! Kutatási eredmények bizonyítják, hogy az agy matematikai képességeinek fejlődésében kiemelt szerepet játszik a mozgás. A gyerekek játékainkban mozgáson keresztül, a testérzeteken át tudják integrálni az alapvető matematikai fogalmakat, mint például a számok, többszörösök, alakzatok stb. Egy mélyebb, nem kognitív megértésen keresztül segítjük őket, hogy aztán majd jobban menjen a matek.

Strand tábor
Napközis táboraink a Velencei tó gyönyörű zöld partján, Gárdonyban kerülnek megrendezésre. A strand egy rövid autó* vagy vonat** út csupán Budapestről és a gyerekek egész nap játszhatnak a parton és a vízben (a kijelölt gyermek részben, felügyelet mellett.)

*Segítünk a szülőknek a közös autós szállítás megszervezésében.
** Gyermek, felügyelet nélkül 6 éves kor felett utazhat a MÁV vonatokon.

Angol nyelvű tábor
Egyes turnusokat angol nyelven tartunk nemzetközi családok gyerekeivel. Így a magyar gyerekek angol nyelvű környezetben játszhatnak és kommunikálhatnak. Már kezdő angol tudással is lehet regisztrálni ebbe a táborba.

A tábor díja 35.000 Ft / hét, mely tartalmazza a napi 3 étkezést (tízorai, ebéd, uzsonna) és a strandbelépőket. Testvérkedvezmény igénybe vehető.

Időpont: augusztus 7. 9:00 – augusztus 11. 17:00

Helyszín: Sport Beach Harcsa u. 2., Gárdony, 2483
Regisztráció és érdeklődés:
Madarász Tünde
matematika/informatika angol nyelvű szaktanár
+36 30 465 2343
tunde.madarasz@yahoo.com
https://sites.google.com/view/mokamatekstrandtabor/

 

Forrás: facebook.com

Friss műsorok

 • Cím: 20. A felkorbácsolt gyűlöletbeszéd – új politikai korszak?
 • Hossz: 29:42
 • Vendég: Setét Jenő, Polyák Gábor, Juhász Attila, Lendvai Ildikó, Hargitai Miklós

A sorozat utolsó darabja, a 20. adás vázlatosan összefoglalja a gyűlöletbeszéd elterjedtségét, fokozatait, megjelenési formáit a társadalmi párbeszédekben és a médiában – súllyal a magyarországi viszonyok között. Szó esik a gyűlöletbeszéd történelmi gyökereiről-előzményeiről és aktuális hazai, valamint határon túli érvényesüléséről és politikai eszközként történő felhasználásáról. (Minden megszólaló elemzi a legutóbbi magyar választásokban a gyűlöletbeszéd szerepét) A tartalmas és sokszínű záró adás megszólalói: Setét Jenő polgári aktivista, Polyák Gábor és Juhász Attila elemzők, Lendvai Ildikó politikus, Hargitai Miklós újságíró.

Letöltés
 • Cím: 19. A gyűlöletbeszéd és a nők elleni erőszak – összefüggések és okok
 • Hossz: 29:44
 • Vendég: Acsády Judit, Antoni Rita, Vicsek Ferenc

Tágabb helyzetképpel nyit a műsor – különös tekintettel a hazai helyzetre. Acsády Judit az MTA Szociológiai Intézetének főmunkatársa a nők szerepének változásában, mind előbbre kerülésében látja a nőellenes beszéd rasszizmusba is átcsapó gyakori és aktuális fel-felbukkanását.(Említi Madách Imre akadémiai dolgozatát és Vörösmarty Mihály negatív, megkülönböztető megnyilvánulását – nagy költők elmaradott nézetei) Antoni Rita a Nőkért szervezet vezetője az Isztambuli egyezmény jelentőségét hazai viszonyok közötti elemzi, sőt a szexizmus jelenségét is megmagyarázza. Vicsek Ferenc informatív és sokszínű műsora még a nőellenes mozgalmakat is említi és jellemzi.

Letöltés
 • Cím: 18. Gyűlöletbeszéd a közbeszédben
 • Hossz: 29:32
 • Vendég: Garai László, Márky-Zay Péter, Kapperner Zoltán, Görög Mása

– a szakértő Garai László szociálpszichológus külföldi és hazai  megnyilvánulásokról beszél. (Plakátkampány és rongálás, ellenfél és ellenség dichotómiája) A tanulságok egyszerre általánosak és közösségfüggőek. Eltűntetésük illetve visszaszorításuk lehetőségei vagy pl. a spirál elvágása – a lehetséges megoldások. Megszólal és saját politikai ars poeticáját mondja el a hazai politika új csillaga Márky-Zay Péter. Elveinek összefoglalása meggyőző. Kapperner Zoltán filozófus a józan emberi beszéd és kapcsolatok végső győzelmét reméli – a jelenlegi markáns példák ellenére – Görög Mása szerkesztő műsorában.

Letöltés
 • Cím: 17. A gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában
 • Hossz: 29:53
 • Vendég: Galgóczi Eszter, Tóth Mónika

A sorozat mai adásának témája a gyűlöletbeszéd jelentősége a politikában és a tudomány megközelítése szerepének, használatának történelmi vagy éppen  aktuális, magyarországi okairól (Pl. plakátkampány). A vendég, Galgóczi Eszter a szakdolgozatát e témáról írta, ebben még egyetemi kísérleteiről is beszámol. A magyar politikatörténet utolsó 30 évéből sokszínű hangdokumentum összeállítást hallunk a műsor elején, majd – egyebek között – az ellenségkép és a “mi” dichotómiájának összetevőit és az eszközeit veszi sorba a vendég – Tóth Mónika szerkesztő tartalmas félórájában.

Letöltés

Comments are closed.