szombat, május 26, 2018
Civil Hírügynökség

Mit teszünk a daganatos betegekért?

rakgyogyitas-161117

Felértékelődött a civil szervezetek szerepe, amelyek számos kezdeményezéssel, támogatók bevonásával tudnak segíteni a rákbetegséggel küzdőknek és családjaiknak – vallja a Daganatos Betegek Gyógyításáért és Rehabilitációjáért Alapítvány.

Az alapítvány két évtizede szolgálja a rákbetegek gyógyítását és rehabilitációját, a rákbetegséggel terhelt családok segítését, közvetlen szolgáltatások nyújtását a rákkal való megküzdés onkológiai osztályon kívüli támogatására, az onkológiai ismeretterjesztést, a szakmai továbbképzéseket és tudományos kutatásokat, a civil érdekképviseletet és érdekvédelmet.

A tevékenység vezérelvei:

1. Rákbetegek civil szervezeti aktivitásának növelése: betegeket összefogó civil szervezetek szakmai és anyagi támogatása, a civil szervezeti polgári részvétel ösztönzése, érdek-képviseleti tevékenység támogatása.

2. Rákbetegek esélyegyenlőségének és pszichoszociális rehabilitációjának elősegítése: rákbetegek tudatosságának, informáltságának növelése országos szinten, a hátrányos helyzetű térségekben is.

3. Rákbetegek számára átfogó pszichoszociális rehabilitációs lehetőségek, onkológián kívüli ingyenes segítő szolgáltatások támogatása más civil szervezetekkel együttműködésben a rákkal való megküzdés segítésére.

4. Rákbetegek társadalmi integrációjának elősegítése: szemléletformáló tevékenység, társadalmi célú és népegészségügyi kampányokban való részvétel az előítéletek csökkentése és a tudatosság növelése érdekében.

5. Prevenció és népegészségügyi célok kezdeményező támogatása: tudományos-ismeretterjesztő médiakampányok generálása más társadalmi szervezetekkel összefogva a rákmegelőzés és a rák korszerű kezelésének érdekében.

6. Szakmai és tudományos kezdeményezések szakmai és anyagi támogatása, az orvos-beteg viszony és kommunikáció fejlesztése.

Az alapítvány az elmúlt időszakban is számos aktivitásban vállalt szerepet:

1. www.rakgyogyitas.hu betegtájékoztató, nonprofit civil portál professzionális működtetése (2006 óta), folyamatos független, hirdetések nélküli betegedukáció (2015-ben több mint 1 millió, 2016-ban és 2017-ben több mint 1,2 millió látogatás az oldalon).

2. Tudományos ismeretterjesztés számos fórumon, részvétel szakmai és civil betegedukációs kiadványok összeállításában, megjelenítésében.

3. Ingyenes, független, hirdetésektől mentes, 24 oldalas, országos civil Rákgyógyítás Magazin kiadása 3 havonta 15 ezer példányban. Terjesztés az onkológiai centrumokban, partner civil szervezetek révén, valamint közvetlenül postai úton a rákbetegek informáltságának erősítéséért és a civil kezdeményezések megismertetése, ösztönzése érdekében.

4. A daganatos betegek civil érdekvédelmét ellátó betegségspecifikus egyesületek tagtoborzásának, civil érdekvédelmi tevékenységének szakmai támogatása.

5. Dél-pesti Centrumkórház (korábbi nevén Egyesített Szent István és Szent László Kórház) onkológiai centrumának és hospice osztályának támogatása.

Az Alapítvány kezdeményezéseit sok magánember, vállalkozás és intézmény támogatja, az alapvető működési kiadásokhoz pedig az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által a Nemzeti Együttműködési Alap civil szervezetek működési támogatása révén nyújtott dotációt az elmúlt időszakban.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.