péntek, április 26, 2019
Civil Hírügynökség

Milliárdos diákok

diakmunka-151026

A diákmunka hosszú évekig általános megítélésként egyet jelentett a nyári munkával. A tavalyi 8 és fél milliárd forint kifizetett jövedelemmel szemben idén 10 milliárd forint került a munkát vállaló diákok zsebébe.

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége tagszervezeteinek – amelyek az iskolaszövetkezeti piac felét fedik le – adatai szerint 2015 januárja és augusztusa között közel 15 millió munkaórát (majd kétezer évnek megfelelő időtartam) dolgozott összesen közel 100 ezer diák 5 ezer megbízónak, megközelítően 11 milliárd forintot termelve, ami számukra 10 milliárd forint személyes jövedelmet jelent.

Dr. Fiák István elnök:2015 augusztusáig a tavalyi 75.000 helyett 100.000 diák dolgozott idén a DiákÉSZ tagszervezetein belül, amely érdekképviselet a piac felét lefedve, a 100 működő iskolaszövetkezetből a legnagyobb tizenkettő szövetsége. Örömteli a 25.000 fővel történt növekedés. Az iskolaszövetkezetek nevében ezúton is köszönjük a nemzeti összefogást jelentő 97%-os parlamenti támogatást az iskolaszövetkezetekben dolgozni kívánó éppen ennyi, 25.000 félévhalasztó diák nevében.

Az iskolaszövetkezetek nemzetközi szinten is receptet kínálhatnak a pályakezdők munkanélküliségének csökkentésére. Jelenleg bíztató kormányzati egyeztetések folynak arról, hogy egy, a diákok 25 éves koráig kiterjesztett iskolaszövetkezeti gyakornoki rendszer keretében az első munkahely megszerzése érdekében új munkahelyteremtő megoldást alkossunk a foglalkoztatásban.

Kiadó: Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége

Forrás: OS_MTI

Friss műsorok

 • Cím: Fogyasztóvédelem – Igazságügyi szakértés – könnyűipari termékek
 • Hossz: 56:30
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Hoffer Ferenc igazságügyi szakértő

1/7. Mikor és hogyan forduljunk igazságügyi szakértőhöz, ha panaszunk van? Hogyan válasszunk szakértőt? Ki fizeti és mire jó a szakértői vélemény?

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Gázkészülékek javítása és karbantartása
 • Hossz: 56:56
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Horváth Zoltán gázkészülék szervízvezető

1/6. Háztartásokban használatos gázkészülékek karbantartásával, javításával és vásárlásával kapcsolatos panaszok és azok elkerülése érdekében való felkészülés és teendők.

 

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés 2.rész
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök és szervízvezető

1/ 5. Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés
 • Cím: Fogyasztóvédelem – Közlekedés, autós panaszkezelés
 • Hossz: 56:55
 • Vendég: Dr. Csanádi Károly a Pest megyei Békéltető Testület vezetője és Wendler András mérnök, szervízvezető

1.4  Az autós fogyasztók panaszai és azok kezelése. Fogyasztói jogviták rendezési módjai. Téli és őszi közlekedési felkészülés. Számlaviták és elkerülésük.

Letöltés

Comments are closed.