vasárnap, május 26, 2019
Civil Hírügynökség

Miénk a vár!

2018-05-17 Esemény, Hírfolyam
varfesztival-180516

Budapest, Vajdahunyadvár, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Május 19-21. Élményekben gazdag, családi szórakozás vár azokra, akik a pünkösdi hétvégén ellátogatnak a Magyar Történelmi Társulat és a Magyar Mezőgazdasági Múzeum rendezvényére a városligeti Vajdahunyadvárba.

A látogatók megismerkedhetnek a hazai várainkhoz kapcsolódó kulturális és történelmi hagyományainkkal. Többek között Szigetvár, Siklós, Eger, Visegrád, Esztergom, Sárospatak, Vaja mutatja be várait, városait, kulturális és turisztikai programjait.

A családi szórakozást hagyományőrző tábor, viselet-, és fegyverbemutatók, felvonulások, színpadi programok – lovagi játék, zene, tánc, bábszínház – a múzeum egyedi programajánlatai, új kiállítások, múzeumpedagógiai foglalkozások és ismeretterjesztő programok, cirkuszi artisták mutatványai, valamint a Kaland-Vár Játékkiállítás és Vásár, játszóház teszik teljessé.

Társasjátékok, középkori könyvkötés, iniciálék készítése, arcfestés, hátizsákos felfedező, rajzfilmkészítés, planetárium, kisvasút várja a kicsiket, nagyokat.

Rövid ízelítő a színpadi programokból: népzene, néptánc, régi zene, bábszínház és más gyermekműsorok, sorsolások és várainkról készült filmek.

A Hadtörténeti Intézet és Múzeum 170 éves Magyar Honvédséget bemutató kiállításán is számos történelmi érdekesség várja az érdeklődőket. A magyar haderő élőben is megjelenik: bemutatókat tart az eseményen.
A Vajdahunyadvár udvarán kézművesvásár, gyermekjátszó és lovagi játék kap majd helyet.

A részletes programokról a rendezvény és a múzeum honlapjáról tájékozódhat!

Nyitvatartás: naponta 10.00-18.00
A látogatás díjmentes!
www.mienkavar.hu, www.mmgm.hu

 

Forrás: mienkavar.hu

Friss műsorok

Comments are closed.