kedd, május 22, 2018
Civil Hírügynökség

Meztelen karácsony

2016-12-09 Hírfolyam, Kampány
meztelenkaracsony-161208

Az egyszerű, de örömteli élet a Messzelátó Egyesület egyik fontos értéke, melyet karácsonykor is népszerűsíteni szeretnének. Számukra az ünnepek az odafigyelésről, a meghittségről, a szeretetről szólnak, nem felesleges tárgyak és rengeteg csomagolóanyag halmozásáról.

Ezért Meztelen karácsony néven kampányt indítottak. Ennek első állomásán – közösségi irodájukban, az Ipact Hubban – bemutatták, hogy a díszítéstől kezdve a kísérőkártyákig hogyan lehet ökotudatosan készülni az ünnepekre.

A kétórás workshopon természetes anyagokból ökoneszeszer csomagot állítottak össze, melyhez sminklemosót, ajakbalzsamot és arctisztítót készítettek – ez kiváló ajándék lehet barátainknak, családtagjainknak vagy kollégáinknak. Megmutatták a résztvevőknek, hogy hulladék halmozása nélkül, miként csomagolhatjuk be az ajándékokat és milyen természetes anyagot használhatunk kísérőkártyának, amiből akár egy kis virág vagy fűszernövény is kikelhet a kertünkben.

10 egyszerű tipp a csomagolásmentes, zöld karácsonyhoz!

1. A szép csomagolást mindenki szereti. Miért ne adnál olyan ajándékot, amelynek már maga a csomagoló anyaga is ajándék? Egy szép, akár karácsonyi terítő, egy kendő, sál… Engedd szabadon a fantáziád! Tippek: http://furoshiki.com/techniques/

2. Csomagold az ajándékod barátod kedvenc újságjába. Értékelni fogja a figyelmességet.
3. Ha mégis csomagoló papírba csomagolsz, ezekre figyelj:
– minél kevesebb csillogó anyag legyen a papíron, ezek újrahasznosítása néha lehetetlen, előállításuk bonyolult>/;
– olyan ragasztót válassz, amit a papír tépése, a minta felsértése nélkül is le lehet szedni a csomagolásról.
4. Mindenkinek lehet saját csomagoló papírja, ezeket minden évben újra használhatjátok, akár az egész család elmehet idén, és együtt választhatjátok ki őket.
5. Adhatod ajándékod olyan dobozban, amiben később ételt, kenyeret, sajtot tud tárolni az ajándékozott, így évközben is eszébe jutsz akárhányszor a tőled kapott „csomagolást” használja.
6. Kisebb tárgyakat, ékszereket WC papír gurigába is csomagolhatsz.
7. Csomagolj menő, csini, művészi vagy saját kezűleg megfestetett textil táskába.
8. Hasznosítsd újra a tavalyi csomagolópapírt. (mi mindig nagy gonddal hajtogatjuk össze és rakjuk el a papírokat.)
9. Azoknak a barátaidnak, akik imádnak utazni: a nyaralásból eltett térkép szuper csomagolópapír. Imádni fogják!
10. Akár magát az ajándékozást is átgondolhatod. Tudsz-e olyat adni, ami nem tárgy (így csomagolni sem kell)? Minden lehet ajándék: egy színház-, koncert-, kiállítás-, fürdő-, mozijegy, utazási kupon vagy csak egy utazás szervezése,egy látogatás, közös főzés, tanfolyam, barkácsolás, meseolvasás, szabad hétvége a barátaidnak, amikor te vigyázol a gyerekeikre…. Bármi, amiben jó vagy, és amivel örömet szerezhet az ajándékozottnak.

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

Comments are closed.