szerda, június 19, 2019
Civil Hírügynökség

Mesterfogás – pro bono maraton a Mastercard közreműködésével

2017-10-12 Hírfolyam, Képzések
mastercard-171011

A Mastercard magyarországi kereskedelmi képviselete az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) közreműködésével ismételten meghirdeti civil szervezetek és társadalmi vállalkozások számára szakértelmen alapuló pro bono Mesterfogás felhívást.

A Mastercard magyar irodája immáron második alkalommal nyújt pro bono, szakértelmen alapuló támogatást. A már meglevő társadalmi elköteleződés programok kiegészítő eleme a munkatársak a szakértelemének biztosítása, társadalmilag hasznos projektek támogatása érdekében. A Mastercard elsősorban olyan projekteket kíván támogatni, mely összhangban állnak a cég számára fontos környezetvédelem, esélyegyenlőség és gyermekvédelem értékekkel, de várja az innovatív, komoly társadalmi hatást generáló projekt ötleteket más területekről is.

A Mesterfogás pro bono program fő elemei

1. Prezentáció, a jelentkező szervezetek közül kiválasztottak egy rövid prezentáció keretében ismertetik elképzeléseiket és a megoldásra váró kihívást a Mastercard szakemberi számára, ami alapján véglegesül a kiválasztott szervezetek listája.

2. Diagnózis felmérés, a kiválasztásra került szervezetetek és megoldandó problémájuk feltérképezése, a későbbi szakértői beavatkozás megfelelő megtervezése érdekében, melyre várhatóan a prezentációt követő egy – két hétben illetve a pro bono maratont megelőzően egy hónappal kerül sor.

3. Pro bono maraton, a fő program elem, mely egy egész napos csapatmunka a kiválasztott szervezet illetve a Mastercard munkatársainak részvételével (reggeltől, késő délutánig tartó intervallum)

4. Projekt után követő illetve értékelő alkalom vagy alkalmak (a maraton után valósul meg a projekt előrehaladásának megfelelően)

A Mastercard a kiválasztott szervezetek számára, öt alkalomból álló fél éves utánkövető konzultációt biztosít, amennyiben az ahhoz szükséges feltételek megteremthetőek és a projekt megvalósítása is szükségessé teszi.

Kinek szól?

Olyan szervezetek és társadalmi vállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek megfelelően előkészített, konkrét, mérhető, reális és belülről is támogatott projekteket kívánnak tovább erősíteni illetve a megvalósításig eljuttatni.

A szervezetek az alábbi területeken vehetik igénybe a szakmai támogatást:

1. Üzleti tervezés és tanácsadás: projektek vagy folyamatok megtervezése, a szervezet folyamatainak átvilágítása és segítése a sikeres projekt megvalósítás érdekében. Szolgáltatások vagy termékek megfelelő előállításának tervezésének támogatása.

2. Kommunikáció és marketing stratégia kialakítása: a projektek vagy termékek különböző kommunikációs stratégiának, csatornáinak, üzeneteinek és felületeinek megtervezése és szolgáltatást igénybevevők elérésének optimalizálása, a projekt ismertségének maximalizálása.

3. Értékesítési ismeretek, szolgáltatástervezés: hogyan lehet a potenciális ügyfelekhez eljutni és értékesíteni a szolgáltatásokat, melyek az eredményes szolgáltatások ismérvei, mit lehetnek a szervezetek az eredményes szolgáltatások megvalósításáért és az ügyfelek maximális elégedettségének elérése érdekében.

A Mesterfogás pro bono maraton céljai

1. Magas hozzáadott értékű tudás biztosítása a pályázati úton kiválasztott szervezetek számára, annak érdekében, hogy hiteles és hosszú távon is hiánypótló programokat tudjanak megvalósítani.

2. Az üzleti és a nonprofit szféra találkozásában rejlő alkotó szinergiák kiaknázása a szélesebben értelmezett közösség érdekében.

3. A szervezetek működési hatékonyságának javítása, az üzleti szféra tudásainak és módszertani ismertéinek az átadásával.

4. Kellően előkészített reális és konkrét projektek kidolgozásának támogatása.

5. Olyan projektek támogatása, melyek megvalósítása mellett maga a pályázó szervezet is komolyan elköteleződött.

6. Jelentős társadalmi ügyek megoldását felvállaló szervezetek támogatása.

7. Közvetlen kapcsoltteremtés, a Mastercard számara is fontos területeken aktív szervezetek munkatársaival.

Részvételi feltételek és kiválasztási folyamat

A pályázat nyitott minden Magyarországon bejegyzett, non-profit szervezet és társadalmi vállalkozás számára.

Az online jelentkezési lapot 2017. október 16. délelőtt 10.00 óráig lehet beküldeni, az alábbi linken (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmsKceEJBf8ySGlJgLzMTTVNf_xAB9QwcDKZDA5LGZYsvYww/viewform ) elérhető adatlapon.

A pályázatokat az Mastercard és az ÖKA közösen bírálja el és a kiválasztott szervezetek nevét október 20-ig kihirdeti. A kiválasztott szervezet(ek) tájékoztató anyagot kapnak, illetve képviselőjüknek nyilatkozatban kell garantálni a megfelelő részvételt. A bemutatkozó prezentációra várhatóan október második felében, a diagnózis alkalomra novemberben kerül sor, míg a Mesterfogás pro bono maraton 2018. január második felében kerül megvalósításra a Mastercard budapesti székházában.

Minimum elvárások a nyertes szerveztek felé:
• Az online pályázati adatlap hiánytalan kitöltése és határidőre való beküldése
• A megoldandó társadalmi probléma / ügy megfelelő bemutatása az adatlapon illetve kiválasztás esetén 15 perces prezentáció formájában
• A megfelelő szervezeti és vezetői elköteleződés biztosítása
• Részvétel minimum 2, maximum 4 felkészült munkatárssal a prezentációs, a szervezeti diagnózis eseményen és a pro bono maratonon, illetve az után követő / értékelő eseményeken

A kiválasztásnál az alábbi kritériumok érvényesülnek:
• A szervezet küldetése, hírneve és hitelessége
• A támogatandó ügy társadalmi jelentősége
• A megoldandó feladat / probléma megfogalmazása
• A szervezet vezetőinek, munkatársainak, önkénteseinek és támogató környezetének elkötelezettsége, felkészültsége és együttműködési képessége

Nem pályázhat:
• párt
• párt által alapított alapítvány / egyesület
• munkaadói, munkavállalói és gazdasági érdekképviseleti szervezet

Egyéb szabályok:
• Egy szervezet összesen egy pályázati anyagot nyújthat be.
• A részvétel nem jelent anyagi terhet a jelentkező szervezetek számára, ugyanakkor a Mastercard a fent nevezett szakmai segítségnyújtáson túl egyéb támogatást nem biztosít a kiválasztott szervezetek számára.
• A programokra való eljutás a kiválasztott szervezetek kötelezettsége.
• A szervezők fenntartják a jogot a megvalósítás menetének és a részvételi feltételek megváltoztatására.

Kapcsolat:
Önkéntes Központ Alapítvány, E-mail: ftoth.andras(kukac)onkentes.hu

* A pro bono tevékenység alatt a vállalatok alkalmazottainak szakértelmen alapuló önkéntes tevékenységét értjük. Ez a segítség komoly hozzáadott értéket képvisel, mely piaci árát a támogatott szervezetek jellemzően nem tudják kigazdálkodni. A pro bono tevékenység a cégek számára is értékes, mert annak csapat- és motivációerősítő hatása sokféle jótékony hatással bír a cég belső működésére.

 

Forrás: onkentes.hu

Friss műsorok

Comments are closed.