csütörtök, május 24, 2018
Civil Hírügynökség

A MEOSZ gratulál a magyar paralimpiai csapatnak

rio-160920

A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) gratulál minden magyar sportolónak, aki hazánkat képviselte a riói paralimpián. Méltán lehetünk büszkék rájuk! Külön elismerés jár azoknak, akik éremmel tértek haza, újabb dicsőséget szerezve Magyarországnak.

Paralimpikonjaink nemcsak a sportban érnek el eredményt, hanem a tudatformálásban is. Arra tanítják a társadalmat, hogy lássa: az ember önmagában érték. Emellett a saját közösségüknek is üzenetet közvetítenek: korlátainkat átlépve kimagasló eredményeket érhetünk el, ha van kitartásunk és hitünk önmagunkban.

A MEOSZ ismét hangsúlyozza: olimpiai és paralimpiai teljesítmény között nincs különbség! Csak az ember van, az elért teljesítmény és a mögötte levő erőfeszítések. Nincs ép és fogyatékos sportoló, csak magyar sportoló! Méltatlannak tartjuk, hogy a paralimpikonok feleannyi jutalmat kapnak, mint az olimpián résztvevő társaik. A különbségtétel azt üzeni a társadalomnak, hogy az olimpián és a paralimpián elért eredmények nem egyenértékűek, a paralimpikonok másodrendűek, teljesítményük kevesebbet ér.

Azt várjuk az államtól, hogy egyenlő megítélés szerint jutalmazza a sportolókat, ne tegyen különbséget a fogyatékosságuk alapján! Nemcsak a jutalmakat kell növelni, hanem a felkészülésre jutó támogatást is, ami most töredéke az olimpikonokénak. A magyar paralimpikonok ismét bebizonyították, hogy kiváló teljesítményre képesek. Megérdemlik, hogy végre méltó támogatásban részesüljenek!

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

 

Forrás: beküldött hír

Friss műsorok

 • Cím: Tesco – Ön választ, mi segítünk
 • Hossz: 00:38:19
 • Vendég: Magyar Henrietta

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco Magyarország 63 civil szervezetének összesen 25 200 000 forintot adományoz, így támogatva a helyi közösségek számára fontos projekteket. A szavazási szakasz március 8-án indul!

Letöltés
 • Cím: Impact Accelerator
 • Hossz: 00:18:18
 • Vendég: Harsányi András

Harsányi Andrással beszélgettünk az Impact Acceleratorról, ami társadalmi vállalkozásokat segít, hogy befektetőket találjanak. Most zajlott le a pitch day, ahol a kiválasztott 11 vállalkozás bemutatkozhatott a befektetőknek.

Letöltés
 • Cím: Az esélyegyenlőség tanulható
 • Hossz: 00:43:39
 • Vendég: Soltész Anikó, Dr. Csillag Sára

A proAbility októberi konferenciáján megismerkedhettünk azokkal a jógyakorlatokkal, és képzési anyagokkal, melyek segítenek felkészülni arra, miként lehet a versenyképesség megtartásával megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztatni. Vendégeinkkel a projektről és a konferenciáról beszélgettünk.

Letöltés
 • Cím: Az Év Fiatal Vezetője
 • Hossz: 00:39:26
 • Vendég: Tóth Annamária, Szabó András

Idén is kiírták az Év Fiatal Vezetője pályázatot. A díj a vezető szerep tudatos megélésére hívja fel a figyelmet, a kiválasztás során szem előtt tartva olyan szempontokat mint az önfejlesztés, hitelesség és a vezetés emberi oldala.

Letöltés

Comments are closed.