hétfő, július 16, 2018
Civil Hírügynökség

Ments életet 24 karátos tortával

aranytorta_akcio-170713

A magyar kisiskolások nagyjából fele nem tud úszni. A torta bevételéből az úszásoktatást támogatják az akciót szervező civilek.

A FINA úszó világbajnokság idejére időzítették azt az akciót, amelyben 24 karátos aranyat használnak fel az ország legdrágább tortájának elkészítéséhez! Egy-egy szelet értéke 10.000 Ft lesz, de lehet érte többet is fizetni. Van, aki már 100.000 Ft-ot ajánlott fel egyetlen szeletért. Az akciót civilek szervezik, egy mesehős segítségével.

A 24 karátos torta első két szeletét az FTC vízilabda és úszószakosztálya, már a sütemény elkészülte előtt megvásárolta. 10-10.000 forintot fizettek egy-egy darab aranyozott szeletért, amelyet két balatoni, hátrányos helyzetű gyermek fogyaszthat el. Mint azt Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója elmondta, a Ferencvárosi Torna Club olimpiai és világbajnokai között sok úszót és vízilabdázót is találunk.

Ugyanakkor a Fradi nem csak a versenysportok miatt támogatja az úszás oktatását. A klub saját tanfolyamokat is szervez. Úszótanfolyamaink célja a vízbiztos úszás elsajátítása az úszásnemek kiemelkedő szintű technikai végrehajtásával. Törekvéseink arra irányulnak, hogy a gyermekek a vízben biztonságosan és bátran mozogjanak – tette hozzá Nyíri Zoltán.

Egyes adatok szerint a magyar kisiskolások nagyjából fele nem tud úszni. Pont ezért készült korábban intézkedési terv az iskolai úszásoktatás fejlesztésére. Az úszásoktatásából a magyar fürdőknek is ki kell venniük a részüket. Ez az oka annak, hogy a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is támogatja az akciót, ezért 100.000 Ft-ot ajánlott fel egy szelet 24 karátos tortáért – közölte Vancsura Miklós, a fürdő igazgatója.

Az akcióban Füred Kapitányt (képünkön), a turisztikai és reklámszakemberek által létrehozott mesehőst is bevetik, aki a gyerekek nyelvén fogalmazza meg azokat a teendőket, amelyek a nyílt vízben való játékokat biztonságossá teszik.

„Közép Európa legnagyobb édesvízi tava mellett különösen fontos, hogy az idelátogatók és itt élők megfelelő vízbiztonsággal rendelkezzenek. A WHO adatai szerint a világon évente 350.000 ezer ember fullad vízbe, itthon 20-25 gyerek veszti életet”– mondta Éskovács Péter, az akció kreatív tanácsadója.

Az aranyozott FINAMMM- tortát Csopakon, a Code Zeroban, a füredi Trüffel bárban, a siófoki BAHART-kikötőben, Balatonföldváron a Kultkikötőben és az alsóörsi strandon is megkóstolhatják majd a turisták. Mint azt Patakfalvi Andrea cake designer, a 24 karátos torta készítője elmondta: a Nagyi Titka – liszt gyártójától annyi sütési alapanyagot kaptak, hogy akár egész nyáron át tudnának árusítani aranyozott tortákat. A pénzből további úszótanfolyamokat szerveznének.

 

Forrás: gepnarancs.hu

Friss műsorok

Comments are closed.